ABD ve İran yeniden görüşecek…

ABD ile İran arasında Bağdat’ta bugün yaklaşık 27 yıl aradan sonra yapılan ilk doğrudan görüşmenin ardından, iki ülke büyükelçileri açıklamalarda bulundu.

Irak’ta güvenlik konusunun ele alındığı bildirilen, büyükelçiler düzeyindeki görüşmenin ardından ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker, İran ile Irak’a yönelik politika konusunda genelde anlaştıklarını, ancak İran’ın militanlara desteğinin sona ermesinde ısrar ettiklerini söyledi.

İran Büyükelçisi Kazimi ise ABD tarafına, ”yeni bir askeri ve güvenlik yapısı” oluşturulması için Irak ordusu ve polisini eğitmeye ve teçhizat sağlamaya hazır olduklarını bildirdiğini söyledi. Teklifleri hakkında ayrıntı vermeyen Kazimi, ABD tarafından nasıl bir yanıt aldığını da belirtmedi.

Kazimi, ikinci bir ABD-İran görüşmesinin planlanıp planlanmadığı yönündeki soruya, ”Gelecek toplantı bir aydan önce Irak’ta yapılacak” yanıtını verdi.

İran Büyükelçisi, Irak devlet televizyonuna yaptığı açıklamada da, ABD ile Irak konusunda yapılan görüşmede ”olumlu” adımlar gördüklerini söyledi.

1151620cookie-checkABD ve İran yeniden görüşecek…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.