ABD ve Rusya borsada hisse alacak

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adayı Barack Obama, Hazine Bakanı Henry Paulson’un açıkladığı, devletin banka ve finans şirketlerinin hisselerinin bir bölümünü satın alma planını desteklediğini bildirdi.

Obama, yazılı açıklamasında, “bu ekonomik krizin birçok sebebi var ve krize karşı elimizdeki bütün imkanları kullanmamız kritik önem taşıyor. Bu yüzden bakan Paulson’in bu son girişimini destekliyorum” dedi.

Paulson’un açıkladığı planla, ABD’de kredi akışının hemen hemen durduğu ve daha önce alınan tedbirlerin borsadaki kayıpları engelleyemediği bir ortamda devletin, birbirinden farklı özellikleri bulunan çok sayıdaki banka ve diğer finans kuruluşlarından hisse satın alması ve böylece sıkıntıdaki bu kuruluşlara para enjekte edilmesi öngörülüyor.

Başkanlık seçimine dört haftadan daha az süre kalırken Obama, anketlerde Cumhuriyetci rakibi John McCain’in ilerisinde gidiyor.

RUSYA DA HİSSE ALACAK

Rusya’da da hükümet borsada hisse senedi alacak… Rusya’da hükümet gelecek hafta borsayı desteklemek amacıyla borsada işlem gören bazı hisse senetlerini satın almaya başlayacağı bildirildi.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin yaptığı açıklamada, dün yaşanan büyük satışlar ardından kapatılan Rusya Borsasına bu yıl 6,7 milyar dolar, gelecek yıl da en az bu rakam kadar yatırım yapılacağını belirtti.

Putin açıklamasında, hangi hisse senetlerinin satın alınacağı konusunda bilgi vermedi.
Ulusal kalkınma bankası Vnesheconombank’ın gelecek hafta yerel hisseleri satın almaya başlayacağı ifade ediliyor.

1180060cookie-checkABD ve Rusya borsada hisse alacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.