“ABD yenilgisi dünya düzeni etkiler”

Milne’e göre, eğer dünyanın en yoksul ülkelerinden birindeki düzensiz bir ordu rakibi olmayan Amerikan gücünü yenebilirse bunun yeni uluslararası düzen açısından çok temel etkileri olacak.

The Guardian yazarı, ABD ve en yakın müttefiklerinin yenilmiş gibi görünmemek için ellerinden gelen herşeyi yapacak olmalarının nedeninin de bu etki olduğunu öne sürdü.

Milne, Afganistan’daki savaşa karşı çıkanların, yabancı askerlerin çekilmesini ve ülkede Taliban da dahil, tüm önemli güçlerle müzakerelere girilmesini önerdiklerini ve şimdi bu önerilerin savaş yanlıları tarafından uygulanıyor olmasının, savaşta işlerin ne kadar kötüye gittiğinin bir göstergesi olduğunu da belirtti.

Milne ayrıca, işgal ordularının sayısı arttıkça Taliban öncülüğündeki gerilla mücadelesinin gücünün de arttığını ve bu süre içinde binlerce Afgan sivilin ölmeye devam ettiğini de ekledi.

Bunun karşılığında Başkan Obama yönetimi ve Amerikan ordusunun strateji, asker sayıları veya Taliban’la diyalog kurup kurmama konusunda bölündüklerini de belirten Milne, binlerce Afgan ve NATO askerinin, liderlerinin hiçbir zaman kazanılamayacağını kabul ettikleri bir savaşta bedel ödemeye devam edecekleri yorumunu da yaptı.

1252180cookie-check“ABD yenilgisi dünya düzeni etkiler”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.