ABD, yine Suriye’yi adres gösterdi

Jones, Tel Aviv’de gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrailli askerin kaçırılmasıyla ilgili ABD’nin tepkilerinin sorulması üzerine, sorunun çözümünün Şam’da olduğunu belirterek, “Dünyanın dikkatinin oraya yoğunlaşması gerektiğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Haaretz gazetesinde bazı yetkililere dayanılarak verilen haberde de, pazar günü kaçırılan İsrailli askerin serbest bırakılmasının Meşal tarafından engellendiği ileri sürüldü.  İsrailli askeri kaçıranlar, İsrail hapishanelerindeki kadın ve çocuk mahkumların serbest bırakılmasını istiyor. Ancak İsrailli üst düzey yetkililer buna yanaşmıyor.
İsrail’de sol muhalefetteki milletvekili Ran Cohen ise İsrailli askerin serbest bırakılması için Filistinlilerle müzakerelerden yana olduğunu söylüyor. Cohen, “Başbakan Ehud Olmert’in mahkum değiş tokuş pazarlığının söz konusu olmadığını açıkladığında çok şaşırdım” dedi ve Hamas dahil Filistinlilerle müzakere edilmesi gerektiğini ifade etti. 

HAMAS-BEYRUT’TAN KAÇIRMAYA DESTEK

Öte yandan Hamas’ın Lübnanlı temsilcisi Usame Hamdan, militanların, Filistinli tutuklularla takas için daha çok sayıda İsrail askerini kaçırması gerektiğini söyledi.

Hamdan, Lübnan’daki El Menar televizyonuna verdiği demeçte, ”direnişin bir askeri esir almakla sınırlı kalmaması gerektiğini, bunu direnişin bir yöntemine dönüştürerek, daha çok sayıda İsrail askerinin esir alınması gerektiğini” ifade etti.

İsrailli asker Gilad Şalit, bir tünelden İsrail topraklarına sızan militanlar tarafından önceki gün kaçırılmıştı. İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Şalit hakkında bilgi karşılığında Filistinli kadın ve çocuk tutukluların serbest bırakılması talebini reddetmişti.

Hamdan, Olmert’in bu cevabının İsrail’in son sözü olmaması gerektiğini söyledi. Hamas yetkilisi, askerin aranması için Filistinli güvenlik güçlerine talimat veren Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı da eleştirdi.


 

1131050cookie-checkABD, yine Suriye’yi adres gösterdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.