ABD’de 2’nci 11 Eylül

Kentin ana caddesinde koşulan halk maratonunun bitiş çizgisine yakın bir bölgesinde, 10 saniye arayla iki bomba patladı. TSİ 22.30 sularındaki patlamalarda, son açıklamalara göre, 3 kişi öldü 17’si ağır 130’dan fazla kişi de yaralandı. Ölenler arasında 8 yaşındaki bir çocuğun da olduğu kaydedildi.

Polis kaynakları, patlamaların meydana geldiği maraton alanında iki bombanın daha bulunduğunu açıklarken, net olmamakla birlikte bir patlama haberi de yine Boston’daki JFK Kütüphanesi’nden geldi.

FBI’ın ‘terörist saldırısı’ olarak değerlendirdiği, Obama’nın ise ‘terör’ ifadesini kullanmadığı patlamaların ardından, ABD’de genel terör alarmı verildi.

Boston hava sahası uçuşlara kapatılırken, uzaktan kumandalı bomba ihtimaline karşı kentteki cep telefonları da kullanıma kapatıldı. Ayrıca, başta New York ve Washington’da önlemler alındığı belirtilirken, Beyaz Saray’a da ziyaretçi giriş çıkışlarının durdurulduğu kaydedildi.

GÖZALTI YOK
İlk açıklamasında vatandaşları evlerinden çıkmamaları için uyaran Boston Emniyet Müdürü Ed Davis, ilerleyen saatlerde bir kez daha basının karşısına çıktı.

Davis, yaralıların net sayısının ve sağlık durumlarına ait detayların tespit edilme çalışmasının halen sürdüğünü, net bilgileri daha sonra verebileceklerini söyledi. Davis, olayın meydana geldiği bölge ve çevresinin inceleme sebebiyle kapatıldığını, yürütülen soruşturma yüzünden halkın normal yaşamına dönmesinin birkaç günü bulabileceğini kaydetti.

Bazı basın organlarında şüphelilere ilişkin bilgiler yer aldığını kaydeden Davis, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını, sorgulanan bazı kişiler olmasına karşın henüz gözaltında kimsenin bulunmadığını dile getirdi.

Öte yandan, polisin patlamadan önce bölgeye girmeye çalıştığı tespit edilen bir kamyoneti ve siyah sırt çantalı bir kişiyi konuyla ilişkili olarak aradığı iddia edildi.

İÇ Mİ DIŞ MI?
Obama’nın ‘terör’ ifadesinden uzak durmasına rağmen, diğer yetkililerin yanı sıra Boston medyası da bu ifadeyi kullanıyor. Salı gününe girilen ABD’de, yerel medya, yerde yatan yaralıların fotoğraflarıyla birlikte ‘maraton terörü’ başlıkları attı.

Olayla ilgili gelen son bilgiler şöyle:

— Polis iz arıyor ve terör saldırısının kaynağının iç mi dış mı olduğunu ortaya çıkarmaya çalışıyor.

— Bölgeden elde edilen tüm görüntüler izlenirken, o dakikalarda yapılmış bütün telefon görüşmeleri de mercek altına alındı.

— Bombaların uzaktan kumanda ile patlatıldığı iddia edilirken, sayısı net olmayan patlamamış bombalar üzerinde yapılacak incelemelerde, bombaların yapılma şeklinden kaynağına ulaşılmaya çalışıldığı kaydedildi.

— Kenrtin dış mahallesinde bir apartmana baskın yapıldığı, polisin tüm kentte ipucu aradağı gelen bilgiler arasında.

— Ayrıca görgü tanıkları için televizyon ekranlarından telefon numaraları veriliyor ve ihbarda bulunulması isteniyor.

— Sosyal medyada, ‘Saldırıyı yapan inşallah Müslüman değildir’ mesajları dolaşırken, Kahire’de bulunan Amerikalı bir muhabirin ‘Patlama anında metrodaydım ve haber duyulur duyulmaz duaya başlandı’ mesajı da, ortak paydada buluşulması açısından dikkat çekici.

1379370cookie-checkABD’de 2’nci 11 Eylül

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.