ABD’de Abramoff suçunu kabul etti

Ülkenin en önde gelen lobi temsilcilerinden Jack Abramoff’un, Washington’da yargılandığı bir davada çıkarlarını temsil etmek üzere anlaştığı yerli kabilelerini dolandırdığı, vergi kaçırdığı ve suç işlediğini kabul etti.

ABD’de, yönetimi sarsan siyasi davalara çok yakında yenilerinin eklenebileceği belirtiliyor. 
Kongre üyelerine pahalı hediyeler vermekle de suçlanan Abramof ‘un savcılarla vardığı anlaşma sonucu ceza indirimi karşılığı itiraf etmesi ABD’de pek çok siyasiyi kaygılandırdığı sanılıyor…

20 kadar milletvekili ve yardımcılarına rüşvet vermekle suçlanan Abramoff, açılan soruşturmada savcılara bilgi verecek; buna karşılık daha hafif cezalar öngören suçlardan yargılanacak. Abramoff suçlu bulunursa alacağı hapis cezası ise 30 yıl değil en fazla 11 yıl olacak.

İddialara göre Abramoff, çıkarlarını korumak üzere ücret aldığı kişi ya da grupların isteklerinin gerçekleşmesi için milletvekillerine ve yardımcılarına yüklü paralar verdi.

SİYASİLER KORKTU

İddialar Kongre’de ara seçimlere hazırlanıldığı bir döneme rastladığı için siyasi kulisler birden hareketlendi. Özellikle Demokratlar’ın bu iddiaları kullanmaya çalışacağı tahmin ediliyor.

Çok sayıda siyasetçi, Abramoff’tan daha önce aldığı kampanya bağışlarını hayır kuruluşlarına aktaracağını duyuruyor.

Son olarak 1992 yılında Temsilciler Meclisi’nde patlak veren bir mali skandal, 77 milletvekilinin istifasına ya da sandalyelerini kaybetmesine yol açmıştı. (BBC)
 

1121500cookie-checkABD’de Abramoff suçunu kabul etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.