ABD’de El Kaide alarmı

ABD İç Güvenlik Bakanı Tom Ridge, düzenlediği basın toplantısında, “Yeni istihbarat bilgileri ışığında, New York, New Jersey ve Washington’daki finansal kuruluşlara yönelik tehdit düzeyini turuncuya yükselttik” dedi.


Tom Ridge, turuncu alarm sayesinde, Washington’da bulunan IMF ve Dünya Bankası binalarıyla, New York’taki Citi Grup ve New York borsası, New Jersey’deki Prudential Financial adlı kuruluşlara yönelik tehditlerin bertaraf edilebilmesi için imkanların en yüksek düzeyde kullanılabileceğini kaydetti.


Ridge, ellerine geçen istihbarata göre, El Kaide’nin bu kuruluşlara bomba yüklü otomobil veya kamyonetle saldırı düzenlemeyi planladığını bildirdi. Ridge ayrıca, saldırı için öngörülen zamana işaret eden hiçbir bilgi bulunmadığını, ancak böyle bir saldırının, ABD başkanlık seçimlerinin yapılacağı 2 Kasım’a kadar olan zamanda planlanıyor olabileceğini kaydetti.
Büyük finansal kuruluşlara yönelik tehdit düzeyinin turuncuya yükseltilmesine karşın Ridge, ülke genelinde tehdit düzeyinin, terörist bir saldırı olabileceği riskine işaret eden sarı alarmda kalmayı sürdürdüğünü kaydetti.


Beyaz Saray sözcülerinden Erin Healy, gazetecilere açıklamasında, bu finansal kuruluşlara yönelik tehdit düzeyinin yükseltilmesi kararının, son 72 saat içinde elde edilen istihbarat bilgilerine dayandığını bildirdi.
      
EL KAİDE BİLGİ TOPLUYOR
ABD yönetiminin turuncu terör alarmı ilan ettiği Washington, New York ve Newark kentlerindeki finans kuruluşlarına ilişkin olarak terör örgütü El Kaide’nin çok ayrıntılı bilgiler topladığı bildirildi.


Üst düzeyde bir istihbarat yetkilisi, adının açıklanmaması kaydıyla yaptığı açıklamada, El Kaide’nin, potansiyel hedef olarak belirlediği bu kuruluşların ayrıntılı mimari özelliklerini, binaların içindeki bütün güvenlik noktalarını ve hangi günlerde güvenliğin daha az olabileceğini öğrendiği bilgisinin Amerikan kuruluşlarına ulaştığını söyledi.


ABD’li istihbarat yetkilisi, “El Kaide’nin elde ettiği bilgiler arasında, hedef binaların yakınındaki trafik yapısı, örneğin bu binaların birinin önünden ortalama dakikada 14 yayanın geçtiği, camların kalınlığı, hangi asansörün ne zaman çalışmadığı gibi ayrıntılar bulunuyor” dedi.
 

675100cookie-checkABD’de El Kaide alarmı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.