ABD’de haftanın kâbusu

Cheney, Washington’da 18 Şubat Perşembe günü düzenlenen yıllık muhafazakârlar toplantısında, Başkan Barack Obama’nın salt bir dönem koltuğunda oturabileceğini, sonra sıranın yine Cumhuriyetçilere geleceğini söylemesi izleyiciler arasında alkış aldı.

Alaska eski Valisi ve geçen dönem seçim yarışında başkan yardımcısı adayı olarak ortalığa çıkan Sarah Palin’in bir sonraki seçimlerde önünü kesmek isteyen Cumhuriyetçi Parti delegesi olup toplantıda bulunan kimi katılımcılar ise kendilerini tutamayıp, “Run, Dick, run” –yarış Dick yarış- diye tempo tutmuşlardı.

ABD’nin Teksaslı, savaş düşkünü eski Başkan’ı G.W.Bush’un yardımcısı olan ve Irak ile Afganistan savaşlarının çıkmasında birinci derecede söz sahibi olduğu bilinen Dick Cheney’inin 2012 sonbaharında yapılacak gelecek seçimlerde Cumhuriyetçi Parti’den başkan adayı olacağını üstü kapalı bir biçimde “ihsas ettirmesi” dahi Amerikalı çoğunluğa unutmak istedikleri eski bir korku filmini tekrar seyretmek gibi geldi. Bazı basın organlarında çıkan gazete fıkralarının bir çoğu “Dejavu! Yeniden aynı şeyler mi”, başlıklarıyla yayınlandı.

Beyaz Saray’ın eski Başkan Yardımcısı Cheney’inin açıkça yarışa katılmayacağını söylemesi, ancak siyasete yeniden dönmek üzere biraz olsun kapıyı aralık bırakması dahi haberin duyulmasından hemen sonra Amerikan demokratları, barış severleri, insanhaklarına saygılı kesimlerin üstüne bir kâbus gibi çöktü.

CPAC adlı Amerikan muhafazakâr sağının bir kuruluşu tarafından düzenlenmiş konferans (Conservative Political Action Conference) kimilerine göre Dick Cheney’inin bir gövde gösterisine böylece dönüşmüş oldu.

1500010cookie-checkABD’de haftanın kâbusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.