ABD’de ırkçılık karşıtı protestolar 8. gününde

ABD’de George Floyd’un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesi ardından başlayan ırkçılık karşıtı protestolarda 8. gün geride kaldı.

Göstericiler Salı günü de başkent Washington, New York City, Los Angeles ve Houston başta olmak üzere birçok kentte sokaklardaydı.

Ülke genelinde protestolar dün büyük oranda barışçıl geçti.

Başkent Washington’da göstericiler Salı günü yeniden Beyaz Saray yakınlarındaki Lafayette Park yakınlarında toplandı. Parkta güçlü bir askeri polis varlığı olduğu görüldü. Sokağa çıkma yasağının akşam 7’de başladığı başkentte polis göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahele etti.

New York polisi ise sokağa çıkma yasağının başladığı akşam 8’den sonra yaklaşık 200 protestocuyu gözaltına aldı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, daha önce gece 11’de başlayan sokağa çıkma yasağının, “koordineli yağmalama olayları” nedeniyle 8’e alındığını açıkladı.

Başkan Donald Trump’ın göreve çağırdığı Ulusal Muhafızların bazı yerlerde protestocılarla birlikte diz çöktüğü görüldü. Beyaz Saray çevresine ise demirden güvenlik çiti örüldü.

Bazı kentlerde polisler ve Ulusal Muhafızlar göstericilerle birlikte diz çöktü

diz çöken askerler

ABD’de süren ırkçılık karşıtı protestolarda bazı kentlerde, polisin ve Başkan Donald Trump’ın göreve çağırdığı Ulusal Muhafız birliklerinin, göstericilerle dayanışma için diz çöktüğü görüldü.

Los Angeles’ta göstericilerin, askerin diz çökmesi için tezahürat yapmasına, Ulusal Muhafızlar olumlu karşılık verdi. Göstericiler, askerlerden yürüyerek kendilerine destek vermesini de istedi ancak askerler sabit durmak zorunda olduklarını belirterek bu isteği geri çevirdi.

Iowa, Georgia ve Atlanta’dan da benzer görüntüler geldi.

diz çöken polis ve askerler
2421380cookie-checkABD’de ırkçılık karşıtı protestolar 8. gününde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.