ABD’de skandal istifa getirdi

Kendisi, Hazine Bakanı Jack Lew’ın, İç Gelir İdaresi’nin (Internal Revenue Service) başkan vekili Steve Miller’ın istifasını istediğini ve bunu kabul ettiğini ekledi.

Basın açıklaması yapan Obama “Böyle bir şeyin tekrar etmemesi için elimden gelen her şeyi yapacağım.” dedi. Obama basın açıklamasında konuyla ilgili raporu okuduğunu, ve İç Gelir İdaresi’nin muhafazakar grupları hedef almasının ‘kabul edilemez’ olduğunu söyledi.

Skandal son günlerde Beyaz Saray’ı derinden sarsmaktaydı.

Çarşamba günü ABD Federal Savıcısı Eric Holder bu konuda Kongre’ye ifade vermiş; bunda idare çalışanlarının hareketleriyle herhangi bir kanunu ihlal edip etmediklerinin araştırılmasının zaman alacağını belirtmişti.

Obama, İç Güvenlik İdaresi’nin vergiden muaf olmak isteyen kuruluşlar arasında muhafazakâr grupları ekstra incelemelere tabi tutmasının ‘hoş görülemeyeceğini’ söylemişti.

ABD yasalarında yapılan bir değişiklikle, siyasi faaliyetlerde bulunan ancak başlıca amaçları bu olmayan gruplara vergiden muafiyet hakkı tanınmıştı.

Ancak, sağcı gruplarca yapılan şikayetlerin ardından gerçekleştirilen bir soruşturmada, vergi muafiyetine karar veren iç gelir idaresinin, bu kararları adil ve tarafsız bir şekilde uygulayamadığı sonucuna varılmıştı.

1382210cookie-checkABD’de skandal istifa getirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.