ABD’de yargısız infaz

AP’nin haberine göre Boston bombacıları Çeçenistan kökenli 2 kardeşin olduğu sanılıyor…. Kimlikleri belirlenen zanlıların Türkiye’den uçağı binmiş olabileceği iddia edilirken, bazı kaynaklar zanlılardan birinin Amerika’ya gitmeden önce Türkiye’de yaşadığını öne sürüldü.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çeçen bombacının 10 Temmuz 2003’te Türkiye’de olduğunu ve 10 gün kaldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABD’nin Boston kentine bombalı saldırı düzenleyen kişilerin Türkiye’den olduğu yönündeki iddiaları, “Türkiye ile herhangi bir ilgileri olmadığını tespit ettik” sözleriyle yalanladı.

Güler, İstanbul’da konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, saldırganlardan birinin 2003 yılında, sadece 10 günlük bir süre için ailesiyle Türkiye’yi giriş-çıkışlarının olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Bu kişinin, ölü ele geçirilen Tamerlan Tsarnaev isimli kişi olduğunu belirten Güler, “9 Temmuz’da giriş yapıp, 19 Temmuz’da çıkıp yaptıkları anlaşılmıştır. Yani bir aile oldukları tahmin edilmektedir. Türkiye ile herhangi bir ilgilerinin olmadığını tespit ettik. Bu haberlere istinaden bu konudaki bilgileri de takdim etmiş oluyor. Yani 10 sene önce, 10 günlük bir süre ile Türkiye’ye geliş-gidişlerinden başka bir kayıt, bir ilgileri yok” açıklamasında bulundu. -“FBI’A BİLGİ VERİLDİ”- Güler, 2003’ün özellikle altını çizmek istediğini belirterek, “10 sene önce gelmişler, 10 gün kalıp ayrılmışlar. O da ölü ele geçirilen Tamerlan Tsarnaev isimli kişi. Kardeşiyle ilgili herhangi bir giriş-çıkıp kaydı yok” dedi. Güler, konuyla ilgili Emniyet yetkililerinin, FBI yetkilileri ile de bilgi paylaşımında bulunduklarını sözlerine ekledi.

BİRİ ÖLDÜRÜLDÜ DİĞERİ ARANIYOR

Boston polisi, görüntülerini basına dağıttıkları şüphelilerden birinin öldürüldüğünü, diğerinin ise kayıp olduğunu açıkladı. Şüpheliyle girilen çatışmada bir polis memurunun yaralandığı belirtildi.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ, BEYAZ ŞAPKALI KAYIP

Boston polisi, zanlılardan beyaz şapkalı olanın kayıp olduğunu belirterek, “silahlı ve tehlikeli” uyarısında bulundu.

Bombalı saldırının şüphelilerinin Çeçen kökenli iki kardeş olduğu öne sürüldü.

Kaçan şüphelinin isminin Dzhokhar A. Tsarnaev (19) olduğu belirlendi. Tsarnaev’in Cambrigde’de yasal oturma izninin ve ehliyetinin olduğu belirtildi. Kardeşlerinin Cambrigde’de yaşadıkları ancak öğrenci olmadıkları belirlendi.

Tsarnaev’in de 2011 yılında üniversite eğitimi için 2 bin 500 dolarlık burs kazandığı ifade edildi. Dzhokhar A. Tsarnaev’in, Amerika’ya gitmeden önce bir süre Türkiye’de yaşadığı belirtildi. Amerikan medyasında ayrıca saldırganların ülkeye Türkiye’den geldiği iddia ediliyor. FBI dün iki şüphelinin görüntüsünü yayınlayarak, halktan destek istemişti.

ÜNİVERSİTEDE SALDIRI

ABD, Boston’daki terör eylemi ve Teksas’taki fabrika faciasının şokunu yaşarken, dünyanın önde gelen üniversitelerinden birinde yeni bir saldırı yaşandı. Boston’da, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) görevli bir polis memuru, dün gece okulun kampüsünde vurularak öldürüldü. Polis, zanlıyı yakalamak için kampüs içerisinde operasyon başlatırken, yakınlardaki Watertown bölgesinde bir veya daha fazla patlama sesi duyulduğu bildirildi.

1379750cookie-checkABD’de yargısız infaz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.