ABD’deki saldırıyı IŞİD üstlendi

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde eşcinsellerin devam ettiği bir kulübe düzenlenen silahlı saldırıda, 50 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi ise yaralandı. Saldırganın 29 yaşındaki Afgan vatandaşı Ömer Sıddık Metin olduğu öğrenildi.

Orlando polisi, Pulse Club adlı gece kulübünde etrafa ateş açan ve bazı kişileri rehin alan saldırganın öldürüldüğünü duyurdu. İki silah taşıyan saldırganın üzerinde bomba düzeneği bulunduğu söyleniyordu.

Bomba imha ekibi kontrollü patlama gerçekleştirildi

Orlando polisi bomba imha ekiplerinin bölgede kontrollü patlama gerçekleştirdiğini açıkladı. Silahlı saldırganın üzerinde bomba olduğu iddia edilirken, eşcinsellerin gittiği barın içerisinde rehinelerin olduğu ayrıca içeriden art arda silah sesleri geldiği bildiriliyor.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Kontrollü patlama meydana geldikten sonra silahlı saldırganın polis tarafından ölü olarak ele geçirildiği duyuruldu. Orlando polisi twitterdan yaptığı açıklamada “bölgeden uzak durulması” çağrısı yaptı. Bölgeden silah seslerinin geldiği belirtilirken, yerel medyaya göre yaralıların sayısı 20’yi geçti. Gece kulübünün etrafında çok sayıda polis ve acil yardım ekibi bekletiliyor. Henüz ölü ve yaralı sayısı hakkında net bir açıklama yapılmadı.

1489350cookie-checkABD’deki saldırıyı IŞİD üstlendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.