ABD’deki Türklere kayıt çağrısı

Türkiye’nin ABD’deki konsolosluklarından yapılan bir duyuruda, ”ABD’de yaşanan doğal afetler, ortaya çıkabilecek kriz durumları ya da kişisel sağlık sorunları gibi hallerde Türk temsilciliklerinin görev bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımıza ivedilikle ulaşabilmelerini temin için vatandaşlarımızın güncel temas bilgilerini ilgili başkonsolosluklarımıza kayıt ettirmeleri” istendi.

Duyuruda, kısa bir süre önce yaşanan Katrina ve Rita Kasırgaları’nın ABD’de ikamet eden vatandaşların belirli bir bölümünün, görev çevresinde yaşadıkları başkonsolosluklar ile Washington Büyükelçiliği’nin Konsolosluk Şubesi’nde kayıtlarının bulunmadığını bir kez daha ortaya koyduğu belirtildi.

Duyuruda şu hususlara değinildi:

“ABD’nin coğrafi yapısı nedeniyle sık sık karşılaşılabilen doğal afetler, ortaya çıkabilecek kriz durumları ya da kişisel sağlık sorunları gibi hallerde, temsilciliklerimizin görev bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımıza ivedilikle ulaşabilmelerini teminen, vatandaşlarımızın güncel temas bilgilerinin görev bölgesinde ikamet ettikleri Başkonsolosluklarımız veya Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi’nde kayıtlı olması haliyle önem taşımaktadır.”

GÖNÜLLÜLÜK ESASI

Duyuruda, acil durumlarda ABD’de ikamet eden Türk vatandaşlarına ulaşılması açısından, halen görev bölgesinde ikamet ettikleri Türkiye temsilciliklerinde kayıtları bulunmayan veya kayıt bilgilerini güncellememiş olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, tamamen gönüllülük esasına göre, istenilen bilgileri temsilciliklere ulaştırmaları istendi.

İSTENEN BİLGİLER

ABD’de yaşayan Türk vatandaşlarının konsolosluklara iletmeleri gereken bilgiler arasında “Ad-Soyad, Doğum Yeri/Tarihi, Pasaport Numarası, T.C. Kimlik Numarası, Beraberlerindeki Aile Fertlerinin İsim ve Kimlik Bilgileri, İkamet ve İş Adresleri, İş-Ev ve Cep Telefonları, E-Posta Adresleri, Acil Durumlarda Ulaşılabilecek Türkiye’deki Yakınlarının Adres ve Telefon Bilgileri, ABD Vatandaşı (Çifte Uyrukluluk) Olup Olmadıkları” yer alıyor.

Duyuruda söz konusu bilgilere ek olarak, kayıtlarda daha ayrıntılı bilgilerinin yer almasını arzulayan vatandaşların, e-Konsolosluk sitesinde yer alan “Vatandaşlık Bilgileri Kayıt Formu”nu doldurup yine ilgili misyona posta veya e-posta yoluyla iletebilecekleri de belirtildi.

Vatandaşın rızası olmaksızın bu bilgilerin üçüncü taraflarla paylaşılmayacağı da duyuruda vurgulandı.
Duyuruda, vatandaşların söz konusu bilgileri iletmelerini teminen temsilciliklerin adreslerine de yer verildi.

BAŞVURU ADRESLERİ

Buna göre, ABD’de yaşayan Türk vatandaşları, irtibat bilgilerini şu adreslerden, yaşadıkları bölgeden sorumlu olanına gönderebilecekler:

Washington Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi:
Posta Adresi: 2525 Massachusetts Ave., NW, Washington, DC 20008 e-Posta Adresi: [email protected]

Houston Başkonsolosluğu:
Posta Adresi: 1990 Post Oak Blvd., Suite 1300, Houston, TX 77056 e-Posta Adresi: [email protected]

Los Angeles Başkonsolosluğu:
Posta Adresi: 6300 Wilshire Blvd., Suite 2010, Los Angeles, CA
90048
e-Posta Adresi: [email protected]

Chicago Başkonsolosluğu:
Posta Adresi: 360 N Michigan Ave., Suite 1405, Chicago, IL 60601
e-Posta Adresi: [email protected]

New York Başkonsolosluğu:

Posta Adresi: 821 UN Plaza, 5th Floor, New York, NY 10017 e-Posta Adresi: [email protected]


 

1119370cookie-checkABD’deki Türklere kayıt çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.