ABD’den ‘Gezi’ açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, birkaç haftadır Gezi olaylarını yakından takip ettiklerini söyledi. Psaki tüm taraflara gerilimi azaltma ve sorunu diyalog yoluyla çözme çağrısı yaptıklarını belirtti.

‘BU KONUYLA İLGİLENİYORUZ’
ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA’nın aralarında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nin de bulunduğu yabancı misyonları dinleme iddialarıyla ilgili de ABD Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, “Bu konuyla ilgileniyoruz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Amerikan istihbaratının aralarında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nin de olduğu

ABD’deki yabancı misyonları dinlediği iddialarıyla ilgili olarak, “Bu konuyla ilgileniyoruz. Birçok ülkeyle, bilgi paylaşımı da dahil olmak üzere bir dizi konuda önemli ilişkilere sahip olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Psaki, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Türk mevkidaşı Ahmet Davutoğlu’nun birçok konuyu görüştüğünü ancak bu konunun gündeme gelip gelmediğini bilmediğini söylemekle yetindi.

Türkiye’nin Mısır konusundaki yaklaşımıyla ilgili olarak ise ABD’nin olayın darbe olup olmadığını halen değerlendirdiği belirtildi.

1388640cookie-checkABD’den ‘Gezi’ açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.