ABD’den İç Güvenlik Paketi değerlendirmesi

AKP tarafından hazırlanan ve TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye deam eden İç Güvenlik Paketi, Avrupa Birliği (AB) ve uluslararası kuruluşlar tarafından eleştirilirken, ABD’den İç Güvenlik Paketi’nin, ‘Türkiye’nin iç sorunu olduğu’ değerlendirmesi geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin “İnsan hakları örgütleri, Özgürlük Evi, Uluslararası Af Örgütü gibi kurumlar bu yasama paketine karşı. Uluslararası Af Örgütü, demokrasiyi yok saydığı ve insan haklarını tehdit ettiği gerekçesiyle pakete karşı dünya çapında bir kampanya da başlattı. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir” sorusuna verdiği yanıtta; “Yasaya ilişkin özel bir yorumum yok. Bu Türkiye’nin iç sorunu. Bildiğiniz gibi, yıllık olarak yayınladığımız İnsan Hakları Raporu da dahil olmak üzere, basın özgürlüğü, protesto etme özgürlüğü gibi konularda ortaya çıkan endişelerimizi düzenli olarak dile getiriyoruz” dedi.

33 MADDE KABUL EDİLDİ
Öte yandan, TBMM Genel Kurulunun 65. birleşimi, dün saat 14.35’te yoklama ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetti. Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı KHK’lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmelerine devam edildi. Tasarının 33 maddesi kabul edildi. Birleşime bugün saat 14.00’e kadar ara verildi. (Evrensel)

1446040cookie-checkABD’den İç Güvenlik Paketi değerlendirmesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.