ABD'den Japonlara Kuzey Kore sözü

Japon haber ajansı Kyodo'ya göre, Japonya Dışişleri Bakanı Masahiko Komura, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'in bu sabah kendisini telefonla arayarak bu konuda güvence verdiğini söyledi.

ABD, Kuzey Kore'nin haziran ayında nükleer programını açıklamasından sonra Pyongyang yönetimini teröre destek veren ülkeler listesinden çıkaracağını bildirmişti. Washington'un bu konudaki adımını en erken bugün atması bekleniyordu. 

Japonya ise Kuzey Kore'nin ilk olarak onlarca yıl önce Kuzey Kore ajanları tarafından kaçırılan Japonlarla ilgili soruşturmayı tamamlamasını istiyor. 

Kuzey Kore 2002 yılında, 1970'ler ve 1980'lerde 13 Japon vatandaşının kaçırıldığını kabul etmiş ve 5'inin ülkelerine dönmelerine izin vermiş, 8'inin ise öldüğünü açıklamıştı. Japonya ise öldürüldüğü açıklanan vatandaşlarının bu durumlarının kanıtlanmasını ve kaçırma olaylarıyla ilgili soruşturma yapılmasını istiyor. 

Bu arada, Japonya ile Kuzey Kore yetkilileri, Çin'in kuzeyindeki Shenyang kentinde kaçırma olaylarıyla ilgili iki gün sürecek görüşmelere başladı.

1176170cookie-checkABD'den Japonlara Kuzey Kore sözü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.