ABD’den Türkiye’ye teşekkür

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak konusunda planlanan dışişleri bakanları düzeyindeki toplantının İstanbul yerine Mısır’da Şarm El Şeyh’te yapılacak olmasına karşın, Türk hükümetinin toplantıya yönelik yoğun çabalarından dolayı Ankara’ya teşekkür etti.

Bakanlık sözcüsü Sean McCormack, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın, hafta sonunda Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile telefonda görüştüğünü ve Türkiye’nin Irak’ın komşularını bu konferansta bir araya getirme çabasından dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Sözcü, Rice’ın, telefon görüşmesinde, mayıs başlarında Şarm El Şeyh toplantısında Bakan Gül ile biraraya gelme dileğini dile getirdiğini de belirtti.

McCormack, toplantının neden İstanbul’da değil, Şarm El Şeyh’te yapılacağının sorulması üzerine, ”Bunu, konferansın düzenleyicileri olan Iraklılara sorabilirsiniz, onlar da kararlarının ardındaki nedeni açıklayabilir” dedi.

Sözcü, konferansa ev sahipliğine ilişkin bir rekabet olduğunu ve bunu olumlu bir işaret şeklinde algıladığını söyledi. Bundan sonraki bir toplantının İstanbul’da düzenlenebileceğini kaydeden McCormack, ”Sanırım hepimiz, bu güzel kenti ziyaret etmeyi çok isteriz” dedi.

 

1149490cookie-checkABD’den Türkiye’ye teşekkür

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.