ABD’den vize için Ahmedinejad’a yeşil ışık

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, Ahmedinejad’ın vize talebinin onaylandığını belirterek, İran Cumhurbaşkanı’nın bu fırsattan uluslararası toplumun önerisini kabul etmek için yararlanacağını umduğunu kaydetti.
“Bu bize bir fırsat, öneriyi kabul için önemli bir an gibi görünüyor” diyen McCormack, bunun ayrıca Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın Güvenlik Konseyinde yapacağı konuşmada müzakere etmek, diyalog kurmak ve sunulan öneriyi kabul ettiklerini söyleme fırsatı elde etmesi açısından da önemli olduğunu söyledi.

McCormack, “Çatışmayı mı, diyaloğu mu istediğini göreceğiz” diye konuştu.

Ahmedinejad, önceki gün Yezid eyaletindeki yurt gezisinden dönerken gazetecilere yaptığı açıklamada, 5+1 ülkelerinin Güvenlik Konseyi’ne İran aleyhine karar tasarısı sunduklarını hatırlatarak, “Bu karar tasarısının kabul edilmesi benim oraya gitmemi engellemez. BM Güvenlik Konseyine gidecek ve ülkemin hakkını savunacağım” demiş ve New York’a gitmekteki kararlılığını ortaya koymuştu.

İran’ın BM Daimi Temsilciliği, Ahmedinejad’ın BM Güvenlik Konseyinde tasarının ele alındığı sırada konuşması için Konsey’e resmen başvurmuştu.

Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya, İran’ın nükleer programını durdurmasını sağlamak için yeni yaptırımlar paketi üzerinde uzlaşmaya varmıştı. Güvenlik Konseyinin, gelecek günlerde, daimi olmayan üyeleriyle birlikte yaptırımları görüşmesi bekleniyor.

1148140cookie-checkABD’den vize için Ahmedinejad’a yeşil ışık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.