AB'de islamcı kadın alarmı

Habere göre, soruşturmaya yakın bir diplomat, misyonları lojistik destek ya da propaganda faaliyetlerinden intihar saldırılarına kadar değişen kadın militanlar konusuyla ilgili incelemeler yapmaları gerektiğini belirterek, "Bu El Kaide'nin yeni bir stratejisi" dedi.

Gazete, Ortadoğu'da kadınların düzenlediği bir dizi saldırının, Avrupalı güvenlik kurumlarında kadın militanların radikalleşmesinde artış olduğu yönünde endişelere yol açtığı aktarıldı.

HEDEF İNGİLTERE VE…

Yetkililer, bu konuda sorunlu bölgeler arasında İngiltere ve Kuzey Afrika ülkelerini saydı…

Gazete, Avrupa terörle mücadele koordinatörü Gilles de Kerchove'un, İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya ve diğer Avrupa güvenlik servislerinden, Brüksel'deki stratejik analiz birimi aracılığıyla istihbaratlarını tek bir yerde toplamalarını, bunun sonucunda sonbaharda bir rapor hazırlanmasını istediğini belirtti.

Irak ve Cezayir gibi ülkelerde, yoğun güvenlik önlemlerini daha kolay aşabilen kadın bombacıların düzenlediği eylemlerin giderek arttığına dikkat çeken gazete, bir Fransız istihbarat kaynağının ağzından, militanların daha çok, erkek kardeşi, babası ya da oğlu halihazırda örgüt üyesi olan kadınları bünyesine almaya çalıştığını aktardı.

Yetkililer, çatışmalarda militan ya da sivil; yakınları ölen kadınların şiddete yönelme oranının da yüksek olduğunu ifade etti.

Amerikalı yetkililer ise Irak'ta militanların, evlendikleri kadınların tecavüze uğramasına göz yumduğunu, çünkü tecavüz sonucundaki onursuzluk ve reddedilmenin kadını bombacı olarak hazırlamayı kolaylaştırdığını ileri sürdü.

1175730cookie-checkAB'de islamcı kadın alarmı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.