AB’de kalmak mı zor, çıkmak mı?

Kamu oyu yoklamalı ise seçmenin oy verdiği partileri pek dinlemediğini gösteriyer ve her iki görüş başbaşa gidiyor.

İş dünyası AB’de kalınması gerektiğini açıkladı. Londra’daki FTSE 100 endeksinde bulunan Shell, BAE Systems ve British Telecommunications (BT) gibi şirketler, Cameron’a AB’de kalınması için destek mektubu yolladı.

AB karşıtı UKİP dışında AB’den çıkılması kampanyasınında en etkili isim ise Londra Belediye Başkanı Boris Johnson sayılır. Johnson, altı kabine bakanıyla birlikte AB’den çıkılmasına yönelik kampanyayı sürdürüyor.

Kampanya’nın ana temeli BK’nin AB’ye ihtiyacı olmadığı, AB’den çıkmasının ekonomik yararları olduğu ve yeni AB üyelerinin BK’de işsizlik ordusu yaratmasının engellenmesi sayılabilir… Ayrıca AB’de kalınması durumunda BK’nin terör saldırılarına açık hale getirileceği de öne sürülüyor.

AB’de kalınmasını isteyenler ise dünya politikasında önemli bir güç olan AB’den ayrılarak “karar mekanizması”ndan çıkılmasını doğru bir strateji olarak nitelemiyorlar. Stratejik ortak ABD de bu açıdan BK’nin AB’den ayrılmamasını istiyor. Ayrıca AB yöneticileri IŞİD’e karşı mücadele için AB’de kalınmasının önemli olduğunu açıkladılar.

BK ve AB arasında geçen ay yapılan anlaşmada BK, AB’den istediklerini kabul ettirmiş ve AB ile üyeliğini “dirsek teması”na ingirgemeyi başarmıştı.

856800cookie-checkAB’de kalmak mı zor, çıkmak mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.