AB’den 587 milyar avro kara para İsviçre’de

Avusturya’nın liberal gazetelerinden Der Standard Gazetesi’nde yer alan habere göre 587 milyar Avro’nun yaklaşık 14 milyarının Avusturya’dan olduğu belirtildi.

İsviçre bankalarında yatan paraların toplamının ülke kökenini de belirtilen Helvea’ya göre ilk üç sırayı Almanya, İtalya ve Fransa yer aldı.

Kendi ülkelerinde vergi ödememek için paralarını vergi cenneti olarak bilinen İsviçre bankalarında tutan yatırımcılar, ayrıca yatırdıkları paralardan elde etmiş oldukları kazanlardan dolayı vergisi beyanında da bulunmadıkları belirtildi.

Araştırmada ayrıca Yatan paraların vergilendirilmemiş paralar olduğu vurgulanarak AB sınırları içinde yaşayan AB vatandaşlarının sadece yüzde 16’sının paralarını yasalara uygun bir şekilde vergilendirdikleri ve bu oranın Avusturya için yüzde 11 olduğu bilgisi verildi.

KARA PARAYA ŞANTAJ

Öte yandan Almanya’da bir şahıs Almanya ve diğer AB ülkeleri vatandaşlarının paralarını yasalara uygun şekilde vergilendirmeyenlerin isimlerinin bulunduğu bir CD’ye sahip olduğunu ve bu CD’yi para karşılığı Alman maliyesine satabileceğini duyurmuştu. Bu açıklama hem Almanya’da hem de Avusturya’da tartışmalara yol açmıştı.

Avusturya’da konuyla ilgili yayın yapan ulusal gazetelerin haberlerine göre Almanya komşusu İsviçre’ye baskıyı artırırken, Avusturya Başbakanı Werner Faymann ve Başbakan Yardımcısı Josef Pröll CD’de Avusturyalılarını isimlerinin bulunması halinde konuyla ilgili işlem başlatacaklarını duyurdular.

1499850cookie-checkAB’den 587 milyar avro kara para İsviçre’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.