AB’den, Küba’ya geri adım…

Belçika’nın eski Dışişleri Bakanı olan Louis Michel, Küba ziyareti sonrasında dondurulan AB – Küba ilişkilerinin yenidren canlanması konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Michel, AB’nin, Küba’nın en büyük ticaret ortağı olduğunu belirterek, “Buna rağmen ülkedeki muhalif 75 politik mahkum nedeniyle diplomatik ilişkiler 2 yıldır askıdaydı” dedi.

Yeni yıldan başlayarak 6 ay için ikili ilişkilerde yeni bir deneme sürece yaşandığını belirten Michel,” Avrupa bu süreçte askıya aldığı diplomatik ilişkilerini yeniden canlandıracaktır” diye konuştu.

Küba’daki gözlemlerini de anlatan Michel, “Umduğumdan daha olumlu izlenimler edindim. Başkan Fidel Castro ile uzun sohbet fırsatı buldum. Hapisteki Küba muhalefetin önde gelen isimlerini ve aileleriyle de görüşme fırsatım oldu” dedi.

“ONLAR ABD’NİN PARALI ADAMLARI”

AB’nin, uzun süredir Küba’ya yönelik eleştirileri arasında insan hakları ihlalleri ve politik mahkumların serbest bırakılması yer alıyor. AB’nin politik ilişkileri dondurması üzerine Küba, diğer ülkelerle ilişkilerini geliştirmek için atağa geçmişti.

Venezuela ve Çin’i en önemli dost ülke ilan eden Fidel Castro da AB eleştirilerini yanıtlarken, “Küba’ya muhalefet ettiği için mahkum olan hiç kimse yoktur. Yönetimle uğraşan ABD’nin paralı muhalifleri vardır” diye konuştu.

1101890cookie-checkAB’den, Küba’ya geri adım…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.