AB’den Kıbrıs Konferansı

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın da konferansın Madrid yerine Kıbrıs’ta yapılması ve AB’nin de Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barosso tarafından temsil edilmesi önerisinde bulunduğu belirtildi.

Rum Politis gazetesinin haberine göre, İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos, ressam Jouan Miro’nun büyük sanat sergisinin açılışı nedeniyle önümüzdeki Çarşamba günü Güney Kıbrıs’a gelecek ve Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile konferansının ayrıntılarını görüşecek. İspanya Dışişleri Bakanının konuyla ilgili temaslarda bulunmak üzere KKTC’yi de ziyaret etmesi bekleniyor.

Gazetenin haberine göre, İspanya bu konuda, AB Dışişleri Bakanları gayriresmi toplantısının yapıldığı İspanya’nın Cordoba kentinde de nabız yoklamasında bulundu.

Türkiye ve KKTC’nin konferansa olumlu baktığını yazan gazete, Rum tarafının ise henüz niyetini netleştirmediğini, Hristofyas’ın müzakerelerdeki gelişmelere baktığını kaydetti.

Konferansta BM yanında AB de temsil edilecek, yani dönem başkanı İspanya’nın Başbakanı Jose Louis Zapatero konferansa başkanlık edecek. Hristofyas’ın, konferansa Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barosso’nun da katılması önerisi kabul edildi.

Söz konusu konferansın KKTC’de 18 Nisanda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde gerçekleştirilmesinin düşünüldüğü bildirildi.

1236220cookie-checkAB’den Kıbrıs Konferansı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.