“AB’den çıkmanız felaketimiz olur”

Guardian, Almanya’nın AB’deki nüfuzunu İngiltere’yi Birlik içinde tutma çabalarına kaydırdığına dikkat çekti.

Gazete Almanya’nın İngiltere’nin AB’den ayrılmasının felaket anlamına geleceğini söylediğini; Washington’ın Londra’yı Birlik içinde tutma çabalarına da destek vereceğini eklediğini aktardı.

Guardian, Avrupa’da ekonomik düşüşünün tersine çevrilmesi; ve Fransa ve Akdeniz ülkelerindeki korumacı politikalara karşı aksi etki yapması için Berlin’deki üst düzey yetkililerin İngiltere’nin AB üyeliğinin devam etmesinin kritik önem taşıdığının altını çizdiğini yazdı.

İNGİLTERE İYİLEŞİYOR MU?

Öte yandan Financial Times, ‘Euro bölgesi acı çekerken İngiltere iyileşme yolunda’ olduğunu öne sürdü…

Financial Times manşetini bugün Euro bölgesi ve İngiliz ekonomisinin haline ayırdı. ‘Euro bölgesi acı çekerken İngiltere iyileşme yolunda’ başlığı altında gazete, İngiltere Merkez Bankası’nın İngiliz ekonomisinin yeniden direnç kazanmaya başladığını açıkladığını aktardı.

Gazetenin haberi şöyle:

“Gelecek ay emekliye ayrılmadan önce son kez çeyrek verilerini açıklayan İngiltere Merkez Bankası başkanı Mervyn King, büyümenin kuvvetleneceğini, enflasyonun da düşeceğini söylüyor.

Başkan ‘Ekonomik krizin başlamasından bu yana bu sözleri ilk kez sarf edebiliyorum.’ dedi. Kendisinin sözleri Euro bölgesindeki havadan çok daha olumlu. Zira Euro’nun tedarike girmesinden bu yana yaşanan en uzun resesyon, Euro bölgesinde iyileşme umutlarını bir kez daha baltaladı. 17 ülkeli blokta işsizlik daha önce görülmemiş bir seviye olan %12,1’i buldu.”

847960cookie-check“AB’den çıkmanız felaketimiz olur”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.