AB’den Türkiye’ye işbirliği övgüsü

Lüksemburg’taki toplantı sonunda yapılan açıklamada, ”Türkiye’de kuş gribi virüsünün insanlar ve kümes hayvanları arasında yayılmayı sürdürmesinden endişe duyulduğu” belirtildi.


Yapılan detaylı incelemelerde virüsün insandan insana geçmediğinin anlaşıldığının ifade edildiği açıklamada, ”Virüsün herhangi bir değişikliğe uğraması ya da riskin artması durumunda hızlı bir şekilde bilgi alınabilecektir. Böyle bir ihtimal ortaya çıkarsa AB için daha önce kararlaştırılan bütün tedbirler hızla uygulamaya sokulacaktır” denildi.
 
“POZİTİF” 2 VAKA DAHA…”
Sağlık Bakanlığı Kuş Gribi Koordinasyon Merkezi, en son incelenen 187 numuneden 2’sinin pozitif çıktığını bildirdi. Merkez, daha önce testleri negatif çıkan Hülya Koçyiğit’e yapılan otopsi sonucunda  akciğer dokusunda H5N1 pozitifliğinin tespit edildiğini açıkladı.


EKER: ”11 İLDE TESPİT EDİLDİ”
Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, Türkiye’de şu ana kadar 11 ilde, kanatlılarda kuş gribi tespit edildiğini söyledi. Bu illeri  Iğdır, Erzurum, Şanlıurfa, Erzincan, Ağrı, Bitlis, Yozgat, Ankara, Bursa, İstanbul ve Van olarak sıralayan Eker, şöyle konuştu: “14 ilde de 31 tane şüpheli var; bunlar sadece şüphelidir. Bunlarla tabii ki mücadeleyi kesinmiş gibi yapıyoruz.”


3 İLDEN MUTLU HABER
Van’da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde kuş gribi teşhisiyle tedavi gören S. M.’nin (9), sağlığına kavuşarak taburcu olduğu, Samsun’da da kuş gribi virüsü tespit edilen ve halen Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bulunan O.Ş’nin  (12) tedavisinin tamamlandığı ve sağlık durumunun düzeldiği bildirildi. Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde ise kuş gribi şüphesiyle Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi altına alınan ve test sonuçları pozitif çıkan hastanın, genel sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.


VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLİYOR
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, kuş gribi konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla 81 ilde çalışma başlattı. Hazırlanan afişler ve doküman Tarım il müdürlükleri ile yayımlanmak üzere ulusal ve yerel televizyon kanallarına ulaştırıldı.


İTLAFI GÖRÜNTÜLEYEN AA MUHABİRİNE SALDIRI
Samsun’da Tarım İl Müdürlüğü’nün kuş gribi önlemleri kapsamında itlaf çalışmalarını görüntülemek isteyen AA Samsun Bölge Müdürlüğü muhabiri Mehmet Kumcağız, 3 kişinin saldırısı sonucu darp edildi. Kumcağız, ambulansla Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

1027720cookie-checkAB’den Türkiye’ye işbirliği övgüsü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.