ABD’li düşünce kuruluşundan ‘Avrupalı Türkler’ raporu

Avrupalı Türkler en çok Merkel, Erdoğan ve İmamoğlu’nu beğeniyor. Etnik ve dini kimliklerini korumaya önem veren Türkiye kökenlilerin büyük kısmı geleceklerini “daha demokratik” dedikleri Avrupa’da görüyor.

ABD’nin etkili düşünce kuruluşlarından Amerikan İlerleme Merkezi’nin, “Avrupa’daki Türk diasporası” başlıklı araştırması ilginç sonuçlar ortaya koydu.

Dört Avrupa ülkesinde yapılan anket çalışması, Türkiye kökenlilerin aidiyet duygusu, en sevdikleri siyasetçiler, ayrımcılığa maruz kalıp kalmadıkları, Türkiye’ye bakışları ve yaşadıkları ülkelerin koşullarına dair görüşlerine ışık tutuyor.

Avrupa ülkelerinde yaşayan yaklaşık 5 milyon Türkiye kökenliyi temsil eden bir örneklem belirlenerek yapılan araştırma kapsamında, Almanya, Avusturya, Fransa ve Hollanda’da yaşayan yaklaşık 2 bin 400 göçmenle görüşmeler gerçekleştirildi. Ankete katılanların sadece yüzde 6’sının kendilerini Kürt olarak nitelendirdiklerine dikkat çekilirken, bu nedenle araştırmanın büyük ölçüde Türklerin görüşlerini yansıttığı aktarılıyor.

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞI DW’DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.dw.com/tr/abdli-d%C3%BC%C5%9F%C3%BCnce-kurulu%C5%9Fundan-avrupal%C4%B1-t%C3%BCrkler-raporu/a-55987646

 

2477180cookie-checkABD’li düşünce kuruluşundan ‘Avrupalı Türkler’ raporu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.