ABD’li gence 15 yıl ağır iş cezası

Resmi haber ajansı KCNA, Kuzey Kore Yüksek Mahkemesi’nin asıl ismi “Pae Jun Ho” olan ABD vatandaşı Kenneth Bae’yı 15 yıl ağır iş cezasına çarptırıldığını belirtti. Haberde, konuyla ilgili ayrıntı ise verilmedi.

Güney Koreli insan hakları savunucusu Do Hee Yoon, tur operatörü Kenneth Bae’nın açlık çeken Kuzey Koreli çocukların fotoğraflarını çektiği için tutuklanıp, 15 yıl ağır iş cezasına çarptırıldığını iddia etti.

Kuzey Kore’de “ağır iş” cezası, hüküm giyen kişinin cezasını ağır ve zorlu koşulların bulunduğu kamplarda çalıştırılması anlamına geliyor.

Kore asıllı tur operatörü Kenneth Bae, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Çin ve Rusya sınırındaki özel ekonomik bölge Rason’da tutuklanmıştı.

Kuzey Kore’de 2009’da Amerikalı gazeteciler Laura Ling ve Euna Lee, izinsiz giriş ve düşmanca eylemler nedeniyle 12 yıl ağır iş cezasına çarptırılmıştı. Ling ve Lee, aynı yıl eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın Pyongyang’ı ziyaretinden sonra serbest bırakılmıştı.

ABD vatandaşı Kenneth Bae, Kuzey Kore’de 2009’dan bu yana gözaltına alınan 6’ıncı ABD vatandaşı oldu. Gözaltına alınan diğer ABD’liler, üst düzey diplomatik girişimlerin ardından serbest bırakılmış ya da sınır dışı edilmişlerdi.

NTV video haber paketine

1380990cookie-checkABD’li gence 15 yıl ağır iş cezası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.