ABD’li komutandan ‘İncirlik sitemi’

Moseley, Yabancı Basın Merkezi’nde düzenlediği brifingde, İncirlik’ten savaşta yararlanılamamasının ABD’nin harekat planlarını olumsuz etkileyip etkilemediğini sorulması üzerine, “Dürüstçe konuşmak gerekirse İncirlik’i kullanabilseydik işler daha kolayca ve hızlı yürürdü. Benim işim de kolaylaşırdı, çünkü ben o dönemde (Irak’tan sorumlu) Merkez Komutanlığında hava komutanıydım” dedi. Moseley, halen İncirlik’ten Irak bağlantılı olarak yararlandıklarına işaret ederek bundan onur duyduklarını vurguladı.

ABD Hava Kuvvetlerinin, halen Irak içinde üç askeri üssü ve Bağdat uluslararası havaalanını kullandığına işaret eden Moseley, İncirlik’ten yararlanmalarının işlerini kolaylaştırdığını kaydetti. Moseley, Türk ve Amerikan Hava Kuvvetleri arasındaki ilişkilerin nasıl olduğunun sorulması üzerine de “Türk HavaKuvvetleri ile ilişkilerimize gerçekten değer veriyorum. Bu, değerli ve güvenilir bir ilişki” dedi.

ABD, İncirlik’in Irak savaşında kullanılamaması üzerine bu üsteki savaş uçaklarını geri çekmişti. Ancak geçen haftalardan itibaren Almanya’da konuşlu Amerikan F-16 filoları, eğitim amaçlı olarak İncirlik’ten yeniden yararlanmaya başladı.

AÇIK GAZETE: ABD’nin İncirlik’i rahat kullanamama haberi AK Parti’nin seçim yatırımı olarak bilinçli sızdırılmış olabilir. Okur haberin doğruluğuna kuşkuyla yaklaşsın…

1146650cookie-checkABD’li komutandan ‘İncirlik sitemi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.