ABD’lilerin yüzde 70’i ABD’den mutsuz

Gallup’un 11-14 Şubat tarihleri arasında 1007 kişiyle telefonda yaptığı araştırmanın sonucuna göre, yüzde 70’lik oran, hoşnutsuzluk konusunda ABD Başkanı George W. Bush yönetiminin başlangıcında ve Vietnam Savaşı döneminde yapılan benzer araştırmalarının sonuçlarının 2 katından bile fazla.

ABD’de Demokrat Parti başkan adayı olmak için yarışan Barack Obama ve Hillary Clinton’ın, Bush’u ABD’nin yurtdışındaki konumunu zayıflatmakla suçladığı günlere denk gelen araştırmada, Amerikalılar’a göre dünyanın ABD’den memnuniyeti 2001 yılındaki yüzde 75’lik orandan şimdi yüzde 43’e dek düştü.

Araştırmada, iktidardaki Cumhuriyetçi Partililer’in çoğu, ülkelerinin dünyadaki konumundan memnun olduğunu bildirirken, Demokrat Partililer’in yüzde 85’i, memnun olmadığı yönünde görüş belirtti.

Amerikalılar’ın yüzde 55’inin Çin hakkındaki görüşleri ise olumsuz. Bu oran geçen yıl yüzde 47 idi. Başka bir araştırmada ise Kanada, İngiltere, Almanya ve Japonya, Amerikalılar’ın en hoşnut oldukları, Irak, Kuzey Kore ve İran ise en sevilmeyen ülkeler çıktı.

1168080cookie-checkABD’lilerin yüzde 70’i ABD’den mutsuz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.