ABD’nin Şam Büyükelçiliği’ne saldırı

Görgü tanıkları en az 2 silahlı adamın büyükelçiliğe saldırdığını, ancak saldırının püskürtüldüğünü gördüklerini belirtti.

Suriye’nin resmi haber ajansı, Amerikan Büyükelçiliğinin önünde park edilmiş bomba yüklü bir aracın, Suriyeli terörle mücadele ekipleri tarafından etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
ABD’nin yanı sıra başka büyükelçiliklerin de bulunduğu Ebu Remeni caddesinden TSİ 10.00 sularında silah ve patlama sesleri duyulmuş, göğe siyah dumanların yükseldiği görülmüştü.

Bölgeye çıkan bütün yolların kesildiği, büyükelçilikler mahallesine ambulans ve itfaiye araçlarının sevk edildiği kaydedildi.

SALDIRIYI DÜZENLEYEN 3 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye İçişleri Bakanı Bessam Abdülmecid, elçiliği hedef alan “terör saldırısı”ndan sonra 3 saldırganın öldürüldüğünü, bir saldırganın yaralandığını belirtti.

Abdülmecid, durumun kontrol altına alındığını ve olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını söyledi.

ŞAM’DAKİ SALDIRIDA ÇİNLİ DİPLOMAT YARALANDI  
 
Suriye’nin başkenti Şam’daki Amerikan Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıda bir Çinli diplomatın yaralandığı bildirildi.

Yeni Çin Haber Ajansı, Çinli diplomatın, Amerikan elçiliğindeki çatışma sırasında elçiliğin yakınındaki Çin Büyükelçiliği binasının tepesinde durduğunu duyurdu.Serseri kurşunla hafif yaralanan diplomatın hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Diplomatın adı açıklanmadı.



 

1136440cookie-checkABD’nin Şam Büyükelçiliği’ne saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.