ABD’nin ‘jet’ bilgilerine ulaşıldı

Suriye tarafından düşürülen askeri keşif uçağının nerede düştüğü hala net olarak belirlenemzken, ABD’nin elindeki kritik bilgiler Sabah gazetesinde yer aldı.

ABD’nin ‘açıklamayız’ dediği bilgilere göre, Türk jeti uluslararası hava sahasındayken düşüşe geçti.

Ancak ABD, kesin düşme nedenini saptayamadı. Ankara’ya özetle, “Olay uluslararası hava sahasında gerçekleşti ancak uçak düştü mü yoksa düşürüldü mü tespit edemedik” dendi.

Gazete haberinde, ‘ABD’nin elindeki bilgilerin ilk bölümünün’ Türkiye’nin tezleriyle bire bir örtüştüğü; uçağın Türkiye’nin işaret ettiği alanda (Suriye’den 13 mil) düşmeye başladığı ve Suriye karasularına çakıldığının saptandığı bilgisi yer aldı.

NAUTILIUS NEDEN BIRAKTI?

Bu arada, jeti arama kurtarma çalışmalarına katılan ve iki pilotun naaşlarına ulaşıldıktan sonra arıza gerekçesiyle faaliyetlerine son veren Nautilius gemisiyle ilgili, Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş’ın köşesinde bazı bilgiler yer aldı.

“Neredeyse bir ay önce Suriye açıklarında düşen Türk uçağıyla ilgili sır perdesi aralanıyor. Ama yavaş yavaş.

ABD, Rusya ve İngiltere’nin düşen Türk uçağıyla ilgili Ankara’ya yolladığı kendi radar izi kayıtlarının incelenmesi sonucunda, Türkiye’nin elindeki kayıtlarla büyük ölçüde örtüştüğü ortaya çıktı.

Üst düzey bir yetkili ‘Bizim açımızdan revize edilmesi gereken bir bilgi yok’ diyerek Türk uçağının 22 Haziran sabahı 11:56’da Suriye’nin 12.6 açığından radardan kaybolduğu, bir dakika sonra ise Suriye’nin 8,5 mil açığına çakıldığını doğruladı” bilgilerinin de yer aldığı yazıda, Nautilius gemisinin çalışmasına son vermesiyle ilgili de, “Kamerasındaki teknik arıza ve içindeki akademisyen ve öğrencilerin bu olaydan psikolojik olarak etkilenmesi nedeniyle görevini bitirince…” bilgisi verildi.

1349030cookie-checkABD’nin ‘jet’ bilgilerine ulaşıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.