ABD'nin yeni Ankara büyükelçisi Jeffrey

Bu gelişmeyle birlikte Jeffrey'in görevi kesinleşti. Başkan George Bush, yazılı açıklamasında, "Jeffrey'in, Senato tarafından ABD'nin Ankara büyükelçisi olarak onaylanmasından memnuniyet duyuyorum. Jeffrey, akıl, karakter ve kararlılık sahibi bir kişi" dedi.


Bush, geçmiş görevlerinde üstün performans gösteren Jeffrey'in, "ABD'yi dost ve NATO müttefiki Türkiye'de temsil etmek için çok uygun bir kişi olduğunu" belirtti.


Jeffrey, en son Bush'un ulusal güvenlik danışman yardımcılığı görevini yürütüyordu. James Jeffrey, onay süreci çerçevesinde geçen hafta Senato Dış İlişkiler Komitesinde katıldığı oturumda, Ermeni yanlısı Demokrat senatör Robert Menendez tarafından sıkıştırılmak istenmiş, ancak 1915 olayları için "soykırım" veya "etnik temizlik" ifadelerini kullanmamıştı.


Bush tarafından haziranda yeni görevine aday gösterilen Jeffrey'in, gelecek haftalarda ABD'nin Ankara Büyükelçiliğini şimdiki Büyükelçi Ross Wilson'dan devralması bekleniyor.


Uzun yıllar Amerikan ordusunda ve ardından Dışişleri Bakanlığında görev yapan Jeffrey, Türkiye'yi yakından tanımasıyla ve Orta Doğu konularındaki uzmanlığıyla biliniyor.


Daha önce üç defa Türkiye'de görev yapan Jeffrey Türkçe biliyor. 2002-2004 arasında ABD'nin Tiran Büyükelçisi olan Jeffrey, 2004-2005'te de ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğinde maslahatgüzar olarak görev yapmıştı.


Jeffrey, Washington'a dönüşünde Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Irak başdanışmanlığına getirilmişti.

1067390cookie-checkABD'nin yeni Ankara büyükelçisi Jeffrey

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.