Abdullah Gül’ü kızdıran soru

* EKONOMİK KRİZ: 2001’de Türkiye’de yaşanan krizin ardından güçlü bir mali sistemin kurulduğuna dikkat çeken Gül, yine de 5 yıldır ortalama yüzde 7 olan büyüme hızının yeniden revize edildiğini ve yüzde 4’e indirildiğini belirtti.


* ERGENEKON: Gül, darbe tehlikelerinin geçmişte kaldığını ve bugün AB’yle müzakere yürüten bir Türkiye’de böyle bir tehlike olmadığını vurguladı.


* DİN: Gül, dindar bir insan olup olmadığı yolundaki bir soruya yanıt verirken, yayında geçen “dinci” kavramını eleştirdi, dinin siyasallaşmasına karşı olduğunu tekrarlayarak şunları söyledi: “Türkiye’de dinini pratik edenler, etmeyenler, hiç inanmayanlar, Müslümanlar ve Müslüman olmayanlar da var. En iyi Vatandaş insanlığa en çok hizmet edendir. Benim inancıma gelince, inançlıyım, inancımın gerektirdiklerini gücüm yettiği kadar yerine getirmeye uğraşıyorum.”


* TÜRBAN: “Türkiye’de dini özgürlüklere karşı bir ihlal var mı” sorusuna Gül, “Bunu siyasi partilere sorun. Kuşkusuz ki bir talep vardı bu yönde. Anayasa Mahkemesi aleyhte karar verdi. Türkiye bir hukuk devleti ve adaletin kararına uyar. Ama başka bir zaman bu konu yeniden tartışılabilir, yeni başka anlayışlar da ortaya çıkabilir” yanıtı verdi.


Sabah

1068660cookie-checkAbdullah Gül’ü kızdıran soru

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.