Abdullah Gül’den BM’ye KKTC çağrısı

Abdullah Gül, Irak konusunda da Türkiye’nin birleşik, demokratik, toprak bütünlüğü korunan kendi içinde ve komşularıyla barışık bir Irak görmeyi istediğini vurguladı.   


     
Dışişleri Bakanı Gül, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın önemli bölümünü Kıbrıs konusuna ayırdı. Gül, Kıbrıs Türklerinin Annan Planı’na “evet” demelerinin üzerinden 5 ay geçmesine rağmen, gösterdikleri iradenin karşılığını alamadıklarını söyledi.
      
‘KKTC CEZALANDIRILMASIN’

BM Genel Sekreteri Annan’ın da raporunda tüm ülkelerden Kıbrıs Türklerini izole eden kısıtlamaların kaldırılması için destek istediğini hatırlatan Gül, “Güvenlik Konseyi’ni Genel Sekreterin bu isteğine olumlu yanıt vermeye çağırıyoruz” dedi.


Gül, Tüm Birleşmiş Milletler üyelerinden de, KKTC’nin cezalandırılmasına son vermek için ikili düzeyde somut adımlar atmalarını istedi.


Dışişleri Bakanı Gül, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliği için de destek istedi.
      
IRAK’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ

Irak konusuna da değinen Abdullah Gül, Türkiye’nin birleşik, demokratik, toprak bütünlüğü korunan kendi içinde ve komşularıyla barışık bir Irak görmeyi istediğini vurguladı.


Bunun ancak Irak halkının tam katılımıyla sağlanabileceğini ifade eden Gül, Birleşmiş Milletler’in aktif katkısının bu süreci hızlandırabileceğini söyledi.
      
 

675950cookie-checkAbdullah Gül’den BM’ye KKTC çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.