‘ABD’ye hayır için geç değil’

The Independent başyazısında, İngiliz siyasetinin son dönemde özellikle işkence konusunda utanç verici şekilde kuşkulu bir tavır sergilediğini öne sürerek, İngiliz askeri ya da sivil havaalanlarının bu amaçla kullanılıp kullanılmadığı konusunda tatmin edici açıklama yapmayan Tony Blair hükümetine, yanıt vermesi için parlamentoda baskı yapılmasını istedi.

CIA’nin zanlıları sorgulanmak üzere aralarında Mısır ve Ürdün’ün de bulunduğu ve yaygın olarak işkence suçlamalarına hedef olan ülkelere teslim ettiği itirafını anımsatan The Independent, hükümete şu uyarıda bulundu:

“Terör zanlılarının üçüncü ülkelere ya da gizli gözaltı kamplarına götürüldüğü hiçbir Amerikan uçuşu için İngiliz hava sahasını kullanma izni verilmemelidir. İngiltere, ayrıca adaletten sorumlu Avrupa Komisyonu üyesi Franco Frattini’nin bu konuda üye ülkelerden hesap soran tavrını desteklemelidir. Ne kadar hafif olursa olsun işkence, hiçbir zeminde haklı görülemez. İngiltere de müttefikinin bu rezil uygulamasında rol almayı reddetmek için geç kalmış değildir.”

1119480cookie-check‘ABD’ye hayır için geç değil’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.