ABD’ye savaş rüşveti

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bazı Arap ülkelerinin Suriye’ye karşı yapılacak askeri müdahaleye parasal yardım yapmayı önerdiklerini bildirdi. Kerry söz konusu bilgiyi, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde yapılan toplantıda Cumhuriyetçi senatör Ileane Ros-Lehtinen’in Suriye savaşının finansmanının nasıl karşılanacağı sorusunu yanıtlarken verdi.

Putin: Kerry yalancı

Kerry’ye göre, bazı Arap ülkeleri ABD’nin Beşşar Esad rejimini devirmek için girişeceği operasyonda, “tüm işi üstlenmesi durumunda” tüm masrafları karşılayacakları önerisinde bulundu. Kerry’nin “dikkate alınmaya değer” olarak nitelendirdiği teklifin halen değerlendirildiği kaydedildi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İnsan Hakları Konseyi’nin önceki gün Moskova’daki toplantısında, Kongre’de kendisine sorulan Suriye’de El Kaide örgütü mensuplarının bulunup bulunmadığını sorusuna “Hayır, bulunmuyor” yanıtını veren Kerry’yi “yalancı” olmakla suçladı. Esad rejimine karşı savaşan El Nusra Cephesi’nin El Kaide’ye bağlı bir örgüt olduğunu belirten ve ABD’nin de bunu bildiğini vurgulayan Putin, “ABD’li yetkililerle saygın insanlar olduklarını düşündüğümüz için işbirliği yapıyoruz. Ama Sayın Kerry yalan söyledi. Yalan söylediğini biliyordu ve yine de buna devam etti” şeklinde konuştu.
Öte yandan Suriye Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim, 9 Eylül’de Moskova’ya gidecek.

Şam’da bombalı saldırı

Bu arada, dün Şam’da Sanayi Bakanlığı’nın bulunduğu bölgede araç içine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 4 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

POZ VEREREK KATLİAM

Amerikan gazetesi New York Times, internet sitesinde, Suriye’de İslamcı muhaliflerin 7 askeri infaz ettikleri görüntüleri, yayımladı. 300 kişilik bir gruba komuta eden Abdülasamed İsa, Allah adına ilk askerin başına kurşunu sıkmadan önce, intikam alacaklarını söylüyor, ardından video için poz veren adamları da diğer esirlerin başına kurşun sıkıyor. İdlib yakınlarında çekilen görüntüler eski bir militan tarafından iletilmiş. Cumhuriyet

1395030cookie-checkABD’ye savaş rüşveti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.