ABD’yi ayağa kaldıran karar

ABD’de Trayvon Martin davasında jürinin zanlı George Zimmerman’ı suçsuz bulması ülkede büyük tepkilere sebep oldu.

Ülkenin bir çok şehrinde kararı protesto eden göstericiler sokağa döküldü. New York’taki gösterilerde 12 kişi göz altına alındı.

California’nın Oakland şehrinde yapılan eylemde ise göstericiler Amerikan bayrağı yaktı. Eylemlerde bazı araç ve iş yerleri zarar gördü. New York’taki Union Meydanı’nda toplanan yüzlerce gösterici sloganlar eşliğinde Times Meydanı’na yürüdü. Daha sonra New York’un yukarı kısmına doğru hareket eden göstericilerden 12 kişi göz altına alındı.

California’daki gösterilerde ise eylemciler eyaletin işlek yollarından I-10 karayolunu araç trafiğine kapattı. Otoyol üzerinde yürüyüş yapan yüzlerce gösterici yaklaşık yarım saat boyunca araç girişine izin vermedi.

Edinilen bilgiye göre gösteride yaralanan ve göz altına alınan kimse olmadı. Protesto gösterilerinin ülke geneline yayılması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl Florida’nın Orlando şehri yakınlarında bulunan Sanford kasabasında görev yapan beyaz mahalle bekçisi George Zimmerman, şüpheli tavırlar sergilediği gerekçesiyle 17 yaşındaki Trayvon Martin’i vurarak öldürmüştü. Zimmerman, mahkeme tarafından suçsuz bulundu.

1389380cookie-checkABD’yi ayağa kaldıran karar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.