‘ABD’yi kızdırmak için sandığa’

İran’da Cumhurbaşkanlığı kampanyası son haftasına girerken, muhafazakar din adamları da seçmenleri oy kullanmaya teşvik girişimlerini yoğunlaştırdılar. Ayetullah Cenneti, İran’ın düşmanlarının, İslam devletinin meşruluğunu sorgulayarak, olumsuz propagandayla seçmenleri oy kullanmaktan caydırmaya çalıştıklarını söyledi.

Tahran’daki Cuma hutbesinde konuşan Ayetullah Cenneti, İslam Cumhuriyetinin saygınlığının, seçmenlerin oyuna bağlı olduğunu, bu oyların ülkeyi daha güçlü yapacağını belirtti.

İran’daki dini kadrolar, seçmenlerin seçime ilgisizliğini gidermek için yoğun çaba harcıyor. Önde gelen bir reform yanlısına yönelik saldırı ardından, üst düzeydeki bir adlî yetkili, seçimlere herhangi bir şekilde müdahale edecek herhangi bir kimse hakkında işleme başvurulacağını bildirdi.

“ABD’yi öfkelendirmek istiyorsanız oy sandıklarında kuyruklar oluşturun!” diyen Ayetullah Cenneti, bazı adayların yasalara ters düşen hareketlerini de isim vermeden üstü kapalı eleştirdi.

REFORMCUYA SALDIRI
Kum kentindeki bir seçim mitinginden sonra tanınmış reform yanlısı siyasetçi Behzad Nebevi’ye saldırı düzenlenmişti.

Nebevi, Cumhurbaşkanlığı yarışındaki tek önemli reformcu olan Mustafa Moin’e destek vermek için düzenlenen bir toplantıyı basan bir grup tarafından dövüldüğünü açıklamıştı. Nebevi, başından yara aldığını, vücudunda dayak izleri oluştuğunu söylemişti.

Bu arada Cumhurbaşkanlığı yarışında önde giden Ekber Haşimi Rafsancani’nin taraftarları, kendi kampanya bürolarının saldırıya uğradığını ve duvarlara yazılar yazıldığını açıkladılar.

İran Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasında meydana gelen diğer olaylar arasında adayların internet sitelerine yasadışı müdahaleler ve rakip adayların yarıştan çekildiği yolunda söylentiler yayılması da yer alıyor…  (BBC)

1108400cookie-check‘ABD’yi kızdırmak için sandığa’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.