Abhazya da savaşa dahil oldu

Abhazya yönetimi "Dışişleri Bakanı" Sergey Şamba yaptığı açıklamada, "Abhaz silahlı kuvvetleri Gürcüleri Yukarı Kodori bölgesinden çıkartmak için operasyon düzenlemiştir" dedi.

Şamba, Abhaz güçlerinin operasyonda ağır toplar kullandığını söyledi. Abhazya lideri Sergey Bağapş da daha önce yaptığı açıklamada, Yukarı Kodori bölgesinin bombalaması için savaş uçakları gönderdiklerini belirtmişti.

BAĞAPŞ: "HER TÜRLÜ İMKANIMIZI SEFERBER ETTİK"

Abhazya’nın lideri Sergey Bağapş, "Gürcü birliklerini Yukarı Kodori bölgesinden çıkarmak için her türlü imkanlarını seferber ettiklerini" bildirdi.
Bağapş yaptığı açıklamada, "Abhaz topraklarında kalan ancak Gürcistan denetiminde olan Yukarı Kodori bölgesini Gürcistan’ın elinden geri almak için harekat başlattıklarını" söyledi.

Sergey Bağapş, hava güçlerini de kullanmak koşuluyla Gürcü birliklerini Yukarı Kodori’den çıkarmak için, bütün imkanlarını kullanacaklarını kaydetti.

Gürcistan İçişleri Bakanlığına bağlı özel birlikler, 2006’da Yukarı Kodori bölgesine düzenlediği operasyonla bölgeyi denetimi altına almıştı. Abhazya, bu operasyona sert tepki göstermiş ve Gürcistan ile barış görüşmelerini kesme kararı almıştı.

1176110cookie-checkAbhazya da savaşa dahil oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.