AB’nin Türkiye uzmanı Fas’ta öldürüldü

Uzun yıllar AB Komisyonu’nun Türkiye Masasında görev yapan, genişlemeden sorumlu üyeler Günter Verheugen ve Olli Rehn’in danışmanlığını üstlenen ve Türkiye dosyasında tarafsız tavırlarıyla büyük saygınlık kazanan Missir de Lusignano, 3 hafta önce Fas’a tayin olmuştu.

Elde edilen ilk bilgilere göre, başkent Rabat’taki evlerine 4 çocuklarıyla yeni yerleşen çift, geçen pazarı pazartesiye bağlayan gece eve giren kişiler tarafından öldürüldü. Cinayeti, çiftin 10 yaşındaki büyük erkek çocuğu, bir süre anne ve babanın cesedinin yanında kaldıktan sonra polise haber verdi.

Fas polisi, cinayetin hırsızlar tarafından işlendiğini, ailenin arabasının ve ev anahtarlarının kaybolduğunu bildiriyor.

TÜRKİYE UZMANI

AB çevrelerinde “çok yetenekli, uzman ve çok kibar” olarak tanınan Allessandro Missir de Lusignano, Türkiye’den, Levanten bir aileden geliyordu ve çok iyi Türkçe konuşuyordu.
 Türkiye’nin AB’ye katılım dosyasında ve sürecinde çok etkin bir rol oynayan Missir de Lusignano, Ankara ile diyaloğun ve Türkiye’nin AB üyeliğinin önemi ve gerekliliği üzerinde duruyor, mantık ve ikna gücüyle etkin oluyordu.

AB Komisyonu’na 1991’de giren ve süratle üst kademelere yükselen, 2001’den itibaren Türkiye Masasında görev alan Missir de Lusignano, Türkiye’yi ve Türkleri en iyi tanıyan üst düzey AB memuru olarak biliniyordu.

Missir de Lusignano, Fas’taki görevine dün resmen başlayacaktı.

AB Komisyonu’nun dış ilişkilerden sorumlu üyesi Benita Ferrero-Waldner, konuya ilişkin açıklamasında, cinayetten duyulan büyük üzüntüyü yansıttı ve katillerin yakalanarak yargılanması için tüm çabanın harcanacağını bildirdi.

 

 

1136970cookie-checkAB’nin Türkiye uzmanı Fas’ta öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.