Aborjin lidere yolsuzluk suçlaması

Northern Territory’de, kabilesine ait topraklarda maden çıkaran şirketlerden alınan telif ücretlerini topluma dağıtmayıp kendi hesabına yatırdığı ileri sürülen, Northern Territory’nin en güçlü Aborjin Lideri Galarrwuy Yunupingu hakkında soruşturma başlatıldı.

Gazete haberlerine göre Gumatj Association Başkanı Yunupingu, maden şirketlerinden aldığı ve kabile üyelerine dağıtılması gereken yılda toplam 5 milyon Dolar’ın çoğunluğunu zimmetine geçirdi.

İddialara göre tüm kabile yoksulluk içinde, ilkel şartlarda yaşarken Galarrwuy Yunupingu lüks bir bir hayata sahip. Aborjin liderin mal varlığı arasında 4 ev, bir hrlikopter ve çok sayıda otomobil bulunuyor. Aborjin İşleri Bakanı Amanda Vanstone’un sözcüsü, geçmiş yıllarda “Yılın Avustralyalısı” seçilen Galarrwuy Yunupingu’ya ilişkin iddiaların araştırıldığını söyledi.

Northern Territory Başbakanı Clare Martin, iddialardan haberi olduğunu söyledi. Martin, ortada bir yolsuzluk olup olmadığının ortaya çıkarılmasının Federal Hükümet’in sorumluluğu olduğunu kaydetti.

FOTOĞRAF: Galarrwuy Yunupingu


 

1109270cookie-checkAborjin lidere yolsuzluk suçlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.