Aborjinlerin alkoli çocuk ödeneğini kestirdi

Federal hükümetin iki hafta önce Aborjinler için ilan ettiği, çocuklarına bakmayan ailelerin sosyal güvenlik ödeneklerinin alıkonması uygulanması herkesi içine alacak şekilde genişletiliyor.

Federal Kabine’de gündeme getirilen plana göre çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamayan ailelerin ödeneklerinin yüzde 40’ı 12 ay süreyle kendilerine ödenmeyecek. Aborjin İşleri Bakanı Mal Brough, planın bütün toplumu kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmasını desteklediğini söyledi.

Brough, “Eğer aileler ödenek olarak aldıkları parayı yiyecek, kira gibi temel gereksinimlere harcamıyorsa, paranın bir bölümünü bloke ederek onlara temel ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olacağız. Biz kimsenin parasından tek kuruş almıyoruz. Onların paralarını bloke ediyoruz. Böylece savunmasız çocukların ihtiyaçlarını gideriyoruz” dedi.

ABORJİNLİLER ŞAŞKIN

Alice Springs’deki Aborijini örgütleri CAO, Federal Hükümetin çocukların istismarını engellemek için açıkladığı tedbirlerin ne işe yarayacağını, ve gerçekte, Aborijin İşleri Bakanı Mal Brough’un ne önerdiğini anlamadıklarını açıkladı.

CAO’dan Graeme Smith, toplumun, çocukların zorunlu sağlık kontrolünden geçirilmesi planına açıklık getirilmesini istediğini söyledi. Bakanın önce pornografi ve içkiyi altı aylığına yasaklayacağını ilan ettiğini hatırlatan Smith, “Bakan sonra da içki satılan kantinlerin yasaklanacağını söyledi. Aslında ortada düşünülmüş bir plan yok, akıllarına o gün ne gelirse onu açıklıyorlar” diye konuştu.

CAO, ayrıca Federal ve Northern Territory Hükümetlerini Aborjin toplumuyla hiç bir şeyi tartışmamakla da suçluyor. CAO, Alice Springs ve Tennant Creek yerlilerinin başka bölgelere göç başlatacağı uyarısı da yaptı. Bölge halkının alkol bağımlısı olduğunu kaydeden Smith, bu insanların bağımlılıktan kurtulmak için yardıma ihtiyacı var. Bu insanların tedavisi ekstra polis gücüyle değil, ekstra fonla olur” diye konuştu.

FOTOĞRAF:  Aborjin İşleri Bakanı Mal Brough Alice Springs yakınlarındaki Santa Teresa yerleşim yeri Aborjinleriyle.

1157690cookie-checkAborjinlerin alkoli çocuk ödeneğini kestirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.