Ağca imza vermeye gitmeyecek

Mustafa Demirbağ, yaptığı açıklamada, önceki gün cezaevinden tahliye olan Ağca’nın, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nden ayrıldıktan sonra ilk isteğini gerçekleştirdiğini söyledi. Ağca’nın, Haydarpaşa ve Kadıköy burnunda bir süre yürüyerek yağmur altında ıslanmak istediğini anlatan Demirbağ, bu arzusunu yerine getirdiğini bildirdi.


Avukat Demirbağ, Ağca’nın durumuna ilişkin ise “Kanunlar herkese eşit durumda uygulanır. Geçmiş siyasi iktidarlar döneminde yasalarda değişiklikler yapıldı. Müvekkilim 6-7 yıl geniş ve kapsamlı bir şekilde yargılama sürecinden geçti. 5 ayrı suçtan yargılandı. Dosya bütün ele alınmalı. Eleştirenler mahcup olacaktır” diye konuştu.
Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in, Ağca’nın tahliyesinin ardından ”yazılı emir yoluyla Yargıtay incelemesine göndereceği” yolundaki açıklamasının hatırlatılması üzerine Demirbağ, “Adalet Bakanı tabii ki yetkisini kullanacak. Bunu da saygıyla karşılıyoruz. Dosya hukuksal bir durumdur. Siyasi çevreleri alet etmeyeceğiz, alet de olmayacağız” dedi.


“İMZA İÇİN KARAKOLA GİTMEYECEK”


“İmza için karakola gitmeyeceklerini, yasal süreç doğrultusunda yapılması gerekenleri uygulayacaklarını” dile getiren Avukat Demirbağ, şunları kaydetti:


“Mehmet Ali Ağca cezaevinden tahliye olmadan önce, askerlikle ilgili olarak askerlik şubesine başvurdum. Ağca, 6-7 yıl önce yurtdışından dövizle bedelli askerlik yapması için başvuruda bulunmuş. Tarihi hatırlamadığı için kamudan bu dilekçeyi araştırıyoruz. Biz de askerlik şubesine bildirdik. Şimdi ise askerlik ve hastane ile ilgili yasal süreçte yapılması gerekeni uyguluyoruz.”


Ağca ile görüşmek isteyen yerli ve yabancı basın mensuplarından çok talep aldıklarını de anlatan Demirbağ, ancak bunların hiçbirini kabul etmediklerini söyledi. Avukat Mustafa Demirbağ, ayrıca, “Ağca üzerinden yapılan siyasi tartışmalara izin vermeyeceğiz ve alet de olmayacağız” diye konuştu.


İLK İŞ OLARAK SAHİLDE YÜRÜDÜ


Cezaevinden tahliye olduktan sonra “sırra kadem basan” Ağca’nın, serbest kaldıktan sonra ilk olarak yapmak istedeği şey, yağmur altında Kadıköy Sahili’nde yürümek olmuş. Arkasındaki yüzlerce kişiyi atlatan Ağca, bu isteğini yerine getirmiş. Tahliyesinin ardından en son askerlik işlemleri için geldiği GATA’da görülen Mehmet Ali Ağca’yla ilgili son bilgileri avukatı Mustafa Demirbağ verdi. Demirbağ, önceki gün cezaevinden tahliye olan Ağca’nın, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nden ayrıldıktan sonra ilk isteğini gerçekleştirdiğini söyledi. Ağca’nın, Haydarpaşa ve Kadıköy burnunda bir süre yürüyerek yağmur altında ıslanmak istediğini anlatan Demirbağ, bu arzusunu yerine getirdiğini söyledi.


BASIN AĞCA’NIN MALATYA’DAKİ EVİNİN ÖNÜNDE NÖBETTE


Malatya Saray Mahallesi’nde Ağca’nın annesi Müzeyyen Ağca ve bazı yakınlarının oturduğu Battalgazi Apartmanı önünde, gazeteciler Ağca’nın buraya gelme ihtimaline karşı bekliyor. Ağca’nın annesi ve yakınlarıyla görüşme talebinde bulunan gazetecilerin bu istekleri ise şu ana kadar kabul edilmedi. Ağca’nın annesinin evinin önünde yabancı basın mensupları da bulunuyor.


Ağca’yla ilgili gelişmeleri takip etmek üzere Brezilya’dan kameraman Sergio Gilz’le geldiğini ifade eden Globo TV Muhabiri Marcos Uchoa, yaptığı açıklamada, Ağca’nın yakınlarıyla görüşebilmek ümidiyle dün havayoluyla İstanbul’a, oradan da Malatya’ya geldiklerini kaydetti. Uchao, şu ana kadar Ağca’nın yakınlarıyla görüşme yapamadıklarını bildirdi.


İTALYA’DA AĞCA İLİNTİLİ AFİŞLERE İNCELEME


Öte yandan, Ağca’nın tahliye edildiği Perşembe günü, Emanuela Orlandi hakkında İtalya’nın Verona kentinde duvarlara asılan afişler, güvenlik birimlerini harekete geçirdi.


Afişlerin, 1983’te henüz 15 yaşındayken esrarengiz biçimde ortadan kaybolan ve Ağca ile takas için kaçırıldığı iddialarına konu olan Orlandi vakası bağlamında, Veronalı birine çağrı niteliği taşıdığı belirtildi. İtalyan polisinin istihbarat teşkilatı konumundaki Genel Tahkikat ve Özel Operasyon Birimi’nin (Digos) konuya ilişkin tahkikat başlattığı öğrenildi.


Afişlerin, bir Türk kadınla evli olan ve Verona’da halıcılık yapan C.Z. adlı kişi tarafından asıldığı da kaydedildi. Yerel basında çıkan haberlere göre Digos, afişlerle ilgili olarak C.Z’nin ifadesini aldı. Afişlerde, “yıllardır bilgilerini boş yere Türkiye’ye iletmeye uğraşmış Veronalı bir şahsa” sesleniliyor. Kimliği belirtilmeyen Veronalı şahıs, afişlerde yer alan iki telefon numarasıyla irtibat kurmaya çağrılıyor.


Numaralardan birinin afişlerin hazırlayıcısı olan C.Z’ye, diğerinin ise bu yola başvurulmasını istediği belirtilen Romalı bir kadına ait olduğu ifade edildi.


Verona Cumhuriyet Savcısı Guido Papalia, olayı soruşturacaklarını belirterek, “Hiç kuşkusuz bir soruşturma açacağız. Eğer kayda değer bilgilere ulaşırsak, bunları Roma’da Orlandi davasına bakan ilgili mahkemeye ulaştıracağız” dedi.
Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Digos ise konuya temkinli yaklaşma eğiliminde. Digos yetkilileri, afişlerde ismi anılmaksızın kendisine çağrıda bulunulan şahsın, geçmişte de Orlandi vakası ne zaman gündeme gelse, bu konuda yazı yazma ve yayın yapma yoluna başvurmuş bir kişi olabileceğinden kuşkulanıyorlar.


Veronalı olduğu belirtilen bu kişinin, Orlandi konusunda geçmişte yazdıklarının da emniyet ve yargı birimlerine iletildiği, ancak bu iddialardan hiçbir somut sonuca ulaşılamadığı belirtildi.

1027740cookie-checkAğca imza vermeye gitmeyecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.