‘Acaristanbul’da karar günü cuma

Ergül, Serdaroğlu özel ormanındaki villalarla ilgili olarak, “Kanunun bize verdiği bir zaman süresi var, bu hakkımızı kullanmaktayız. Konu, bütün boyutları ile mütalaa ediliyor. Tazminat ve ceza söz konusu olduğu için çok hassas davranmamız gerekiyor” dedi.


Belediye Başkanı Ergül, encümen toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada, çalışmaların sürdüğünü ve toplantıların devam edeceğini, sonucu önümüzdeki cuma günü açıklayacaklarını bildirdi. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Ergül, şunları söyledi: “Bu, öyle kolay alınacak bir karar değil. Hukuki koşullarımızı oluşturalım ki sonuçlar çıksın. Encümen, bağımsız bir kuruluştur. Arkadaşlar çalışıyorlar. Benim de kanaatlerim var, ancak çıkan çoğunluk kararı önemli. Bakanlıktan gelen yazıya ilişkin encümenimiz rutin toplantı yaptı ve konuyu bütün boyutlarıyla değerlendirmeye başladı. Konu, bütün boyutları ile mütalaa ediliyor. Tazminat ve ceza söz konusu olduğu için çok hassas davranmamız gerekiyor.


Encümen üyesi arkadaşlarımız Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan gelen yazıya göre, daha hassas davranıyorlar. Encümenin birinci toplantısında yoktum, ama ikinci toplantıya bizzat başkanlık yapıyorum.” Ergül, encümenden ne karar çıkarsa çıksın, bu kararın arkasında duracaklarını da ifade etti. Ergül, bir gazetecinin “10 milyon YTL’lik bir tazminat miktarından dolayı mı yıkımdan korkuyorsunuz?” sorusu üzerine “Hayır, biz bu hafta içerisinde kararımızı vereceğiz. Zira kanunun bize verdiği bir zaman süresi var, bu hakkımızı kullanmaktayız” dedi. “AK Parti ve Hükümetin ilgili bakanlığı ile aranızda bir zıtlık mı söz konusu?” şeklindeki soruyu da Ergül şöyle yanıtladı:


“Bizim böyle bir karşı karşıya kalma durumumuz söz konusu değil. Biz şimdi bir karar almaya çalışıyoruz. Arkadaşların henüz almadığı bir karar için konuşmak olmaz. Her kurumun kendi içinde mütalaa edilmesi lazım. Bakanlığın gönderdiği yazıyı da bu manada değerlendirmek gerekiyor.”


Ergül, “Çevre ve Orman Bakanlığının kendilerine bir baskı yapıp yapmadığı”na ilişkin bir soru üzerine “Bakanlığın kesinlikle üzerimizde bir baskısı yoktur. Onlar yasal sorumluluklarını yerine getirmek için encümenin kararına itiraz etmiştir” dedi.


Bakanlık ile aralarında bir sürtüşme olmadığını vurgulayan Ergül, tüm kurumların hareket fonksiyonlarının farklı olduğunu, bunun karşı karşıya gelmek anlamına gelmediğini ifade etti. Belediye Başkanı Ergül, encümendeki toplantının hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine de “Arkadaşlar konuyu bütün detaylarıyla mütalaa ediyorlar. Encümendeki arkadaşlarımız belli meslek sahibi insanlar. Hukukçu değiller. Onun için birçok yönden tetkik etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. Ergül, önümüzdeki cuma günü sonuca ilişkin basın açıklaması yapacağını bildirdi.


İLGİLİ HABER: ‘Acaristanbul’ için yargıya gidiliyor
İLGİLİ KÖŞE YAZISI: Faruk Eskioğlu / Acarkent’in mürüvvetini Doğan Grubu da gördü

1038750cookie-check‘Acaristanbul’da karar günü cuma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.