Acaristanbul’un yıkım kararı iptal edildi

İstanbul 4. Bölge İdare Mahkemesi, Acaristanbul ile ilgili Beykoz Belediye Encümeni’nin Mart 2007’de aldığı yıkım kararını iptal etti. Mahkemenin kendilerini haklı çıkardığını savunan Acaristanbul’un sahibi İsmet Acar, pazartesi günü açıklama yapacağını söyledi.


İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin aldığı kararla Acaristanbul davasında yeniden başa dönüldü. Daha önce aynı konuda iki farklı kararın altına imza atan Bölge İdare Mahkemesi bu sefer de Danıştay tarafından ruhsat iptali kesinleştirilen Acaristanbul ile ilgili yüksek mahkemenin aksine farklı bir karara imza attı. Beykoz Belediye Encümeni’nin yıkım kararını Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar mahkemeye götürmüştü. İsmet Acar, hem daha önce verdiği izni iptal eden Orman Bakanlığı’na hem de Beykoz Belediye Encümeni’nin verdiği yıkım kararına karşı dava açtı.


İstanbul 4’üncü İdare Mahkemesi, Temmuz 2007’de verdiği kararda Acaristanbul için daha önce verilen ancak bakanlıkça iptal edilen izinleri geçerli saymıştı.


Yerel mahkemenin bu kararı bir yıl önce almış olduğu bir başka kararla çelişiyor. Çünkü idare mahkemesi 9 Mart 2006’da verdiği kararda verilen yapı ruhsatlarının hukuka aykırı olduğunu savunmuştu.


Mahkeme, özel orman alanında Orman Bakanlığı’nın kesin izni olmaksızın yapı ruhsatı verilemeyeceğine hükmetmiş ve ruhsatları iptal etmişti. İdare mahkemesinin Temmuz 2007’de verdiği karar yerel mahkemenin daha önce verdiği bu kararla çelişiyor. Hukukçulara göre yerel mahkeme olan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi bir üst mahkeme olan Danıştay kararının aksine karar veremez. Av. Selva Özkarakoç, Danıştay tarafından ruhsat iptali kesinleştirilen yapılar için verilen yıkım kararının yerel mahkemece iptal edilmesinin ilginç olduğunu söylüyor. (ZAMAN)


İLGİLİLİ KÖŞE: Faruk Eskioğlu / Acarkent’in mürüvvetini Doğan Grubu da gördü

1057030cookie-checkAcaristanbul’un yıkım kararı iptal edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.