Açık Gazete Gecesi 8 Aralık’ta

Açık Gazete, 8 Aralık Cuma saat 19’da “22 Moorfield Road, N17 6PY” adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde (DAY MER-Tottenham) yıl sonu gecesi düzenliyor.

Gecede Çiğdem Aslan ve Tahir Palalı sahneye çıkacak. Gelenekselleşen gecede ayrıca sürpriz sanatçılar da geceye renk katacak.

“8 ARALIK SAAT 19’DA KİMSEYE SÖZ VERMEYİNİZ”

Açık Gazete Editörü Faruk Eskioğlu, “Bu yılki buluşmamız, Açık Gazete’nin gelenekselleşen gecesi 8 Aralık saat 19’da. Gecede çok değerli sanatçı arkadaşlarımız sahneye çıkacak. Yazarlarımız, okurlarımız Açık Gazete destekçileri ve meslektaşlarımızla birlikte felekten bir gün çalacağız… 8 Aralık akşamı yalnızca eğlenmek için bir araya geleceğiz ve doyasıya da eğleneceğiz” dedi.

Faruk Eskioğlu (Foto: Vehbi Koca)
Faruk Eskioğlu (Foto: Vehbi Koca)

Eskioğlu, Açık Gazete gecelerinin bellekte kaldığını vurgulayarak, “Açık Gazete geceleri aynı zamanda çok eski arkadaşların yılda bir kez de olsa görüştükleri bir etkinlik. Katılımcıların medya üyeleriyle tanıştıkları bir gece… Gecemiz çizgimize karşı olmayan herkese açık. Geçen yılki aynı mekan Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde geceyi yapacağız. 300 konuk kapasiteli oldukça da ferah bir mekan. Geniş bir sahnesi bulunuyor. Lütfen defterinize 8 Aralık saat 19’da bizimle olduğunuzu not edin” diye konuştu.

ESKİ DOSTLARIN BULUŞTUĞU GECE

Deneyimli gazeteci Açık Gazete’yi de şöyle anlattı:

“Toplumun ilk internet gazetesi olan Açık Gazete 2004’de ‘gerçekten gazetecilik’ yapmak amacıyla yola çıktı. Açık Gazete’nin yasaların çizdiği dar alanda gazetecilik yaptığı için özgür olduğunu söyleyemeyiz ama ‘tam bağımsız’ bir gazete. Tam bağımsız çünkü ne iktidara ne de bir holdinge bağlı. Üstelik kâr amacı gütmediği için reklam verene de bağlı değil. Ayrıca AB’nin ödeneği ya da falanca kuruluşun fonlarından da yararlanmıyor. Yani tam bağımsız… Açık Gazete ‘Bir prestij gazetesi’ olmayı başardığı söylenebilir. Genelde dünya ve Türkiye, özelde ise bizim topluma ilişkin haberleri okurlarıyla paylaşıyor. Köşe yazarlarının sayısı yüzü aştı. Yazarlarımız arasındaki Prof. Dr. Afşar Timuçin, Prof. Dr. İzzettin Önder ve Prof. Dr. Fikret Başkaya gibi büyük kalemler var…”

“Bizim topluma ilişkin tek köşe yazarı olarak, ‘bir gazetecinin toplumun vicdanı olması gerektiğine inanıyorum” diyen Eskioğlu “Toplumdaki mağdurlara sahip çıkmaya çalışıyor, haksızlık ve ikiyüzlülükleri de cesurca deşifre ediyoruz” dedi.

Eskioğlu “Toplumun ‘bağımsız’ gazetesine sahip çıkan dostlara, geceye katkıda bulunanlara, DAY MER’e, örnek bir dayanışma gösteren meslektaşlarıma ve katılımcılara şimdiden teşekkür ediyorum” diye devam etti.

“22 Moorfield Road, N17 6PY” adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde 8 Aralık Cuma saat 19’de başlayacak geceye katılım payının yemek ve sınırsız meşrubat 25 sterlin olduğu ve alkollü içkinin salonda satın alınabileceğini belirtildi. Geceyle ilgili ayrıntılı bilgi “07904 917 223″den alınabilecek.

Çiğdem Aslan ve Tahir Palalı

SESİ SINIRLARI AŞAN BİR SANATÇI: ÇİĞDEM ASLAN

Türkçe ve Yunanca söylediği 1920’lerin ve 30’ların Rebetiko şarkılarını uluslararası müzik sahnesine taşıyan ve övgüyle karşılanan Çiğdem Aslan’ın “Mortissa (2013)” ve “A Thousand Cranes (2016)” adlı iki albümü bulunuyor.

Alevi Kürt kökenli aileden gelen Çiğdem Aslan, İstanbul’da doğdu ve 2003’de ailesiyle birlikte Londralı oldu. Dunav Balkan Grubu ve Songlines’a katıldı. Kopuz ve bağlama sanatçısı Tahir Palalı ile birlikte Anadolu ezgilerini seslendirdi.

Uluslararası festivallerde ve Royal Albert Hall gibi prestijli salonlarda da sahneye çıkan Aslan, 2014’de “German Record Critics Award” ödülü kazandı.

Çiğdem Aslan, The Guardian ve Evening Standart da aralırnda olmak üzere pek çok ciddi basından övgüler almayı başardı. Aslan ile ilgili ayrıntılı bilgi resmi web sitezi cigdemaslan.com’dan alınabilir.

ALEVİ BEKTAŞİ MÜZİĞİNİ SÜRDÜREN SANATÇI: TAHİR PALALI

Çocuk yaşta ayrıldiğı Maraş yöresinin aşık ve dedelerinin tınılarından yola çıkıp, muhabbet geleneği içerisinde yetişmesinin de etkisiyle, yenilikci ama özüne sadık kalan otantik bir tarz sunuyor. Londra’da geçirdiği süre içerisinde dünyanın dört bir yanından gelen müzisyenlerle çalışma fırsatı buldu.

Ozan Figani’nin Kalan müzik etiketiyle yayınlanan “Arzuhal” adlı albümüne muzik yönetmenliği yaptı. Prodüktörlüğünü Erkan Oğur’un üstlendigi ‘O’ isimli ilk solo albüm calismasında, her ne kadar batılı enstrumanlara yer vermesede, geleneksel yapının yanı sıra batı tınılarını da benimseyerek çalışmasına kattı.

Polonya’lı müzisyen Raphael Roginski ve Londrada yasayan Ciğdem Aslan’la ‘Nefesh’ projesi’ne öncülük edip anadolu deyişleri ve türkülerini Polonya’nın dört bir yanında konserler vererek farklı kitlelere taşıdı.

Dünya müziğinin en önemli etkinliklerinden WOMAD ve Songlines gibi festivallerde yer almasının yanı sıra, Royal Albert Hall gibi prestijli konser salonlarında da dede sazıyla sahne alıp yöresel tınıları ‘dünya müziği’ dinleyicisyle tanıştırdı. Yaşamını Londra’da sürdüren Tahir Palalı, dede sazı ve temburuyla besteler yapıp, coğunluğu alevi-bektaşi geleneğinde bātıni değerler taşıyan eserler icra ediyor.

Grafik Tasarım: Selçuk Öziş
2139220cookie-checkAçık Gazete Gecesi 8 Aralık’ta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.