Açık Gazete Gecesi 9 Aralık’ta

Açık Gazete, 9 Aralık Cuma saat 19’da “22 Moorfield Road, N17 6PY” adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde (DAY MER-Tottenham) yıl sonu gecesi düzenliyor.

Gecede alfebetik sırayla Begüm Ocakçı, Bülent Demirci, Didem Yurdakul, Erdoğan Bayır, Neslihan Çakır, Olcay Bayır ve Onur Çabuk Açık Gazete’ye destek amacıyla sahneye çıkacaklar. Çakır’ın ayrıca sunuculuğunu üsleneceği yemekli gecede ayrıca sürpriz sanatçılar da geceye renk katacak.

“9 ARALIK SAAT 19’DA KİMSEYE SÖZ VERMEYİNİZ”

Açık Gazete Editörü Faruk Eskioğlu, “Açık Gazete’nin gelenekselleşen gecesi 9 Aralık saat 19’da. Gecede çok değerli sanatçı arkadaşlarımız sahneye çıkacak. Yazarlarımız, okurlarımız Açık Gazete destekçileri ve meslektaşlarımızla birlikte felekten bir gün çalacağız… 9 Aralık akşamı yalnızca eğlenmek için bir araya geleceğiz ve doyasıya da eğleneceğiz” dedi…

Eskioğlu, Açık Gazete gecelerinin bellekte kaldığını vurgulayarak, “Açık Gazete geceleri aynı zamanda çok eski arkadaşların yılda bir kez de olsa görüştükleri bir etkinlik. Katılımcıların medya üyeleriyle tanıştıkları bir gece… Gecemiz çizgimize karşı olmayan herkese açık. Geçen yılki aynı mekan Kuzey Londra Toplum Merkezi’Nde geceyi yapacağız. 300 konuk kapasiteli oldukça da ferah bir mekan. Geniş bir sahnesi bulunuyor. Lütfen defterinize 9 Aralık saat 19’da bizimle olduğunuzu not edin” dedi.

Faruk Eskioğlu (Foto: Vehbi Koca)
Faruk Eskioğlu (Foto: Vehbi Koca)

ESKİ DOSTLARIN BULUŞTUĞU GECE

Deneyimli gazeteci Açık Gazete’yi de şöyle anlattı:

“Toplumun ilk internet gazetesi olan Açık Gazete 2004’de ‘gerçekten gazetecilik’ yapmak amacıyla yola çıktı. Açık Gazete’nin yasaların çizdiği dar alanda gazetecilik yaptığı için özgür olduğunu söyleyemeyiz ama ‘tam bağımsız’ bir gazete. Tam bağımsız çünkü ne iktidara ne de bir holdinge bağlı. Üstelik kâr amacı gütmediği için reklam verene de bağlı değil. Üstelik AB’nin ödeneği ya da falanca kuruluşun fonlarından da yararlanmıyor. Yani tam bağımsız… Açık Gazete ‘Bir prestij gazetesi’ olmayı başardığı söylenebilir. Genelde dünya ve Türkiye, özelde ise bizim topluma ilişkin haberleri okurlarıyla paylaşıyor. Köşe yazarlarının sayısı yüzü aştı. Yazarlarımız arasındaki Prof. Dr. Afşar Timuçin, Prof. Dr. İzzettin Önder ve Prof. Dr. Fikret Başkaya gibi büyük kalemler var…”

Açık Gazete posteri (Grafik: Selçuk Öziş)
Açık Gazete posteri (Grafik: Selçuk Öziş)

“Bizim topluma ilişkin tek köşe yazarı olarak, ‘bir gazetecinin toplumun vicdanı olması gerektiğine inanıyorum” diyen Eskioğlu “Toplumdaki mağdurlara sahip çıkmaya çalışıyor, haksızlık ve ikiyüzlülükleri de cesurca deşifre ediyoruz” dedi.

Eskioğlu “Toplumun ‘bağımsız’ gazetesine sahip çıkan sanatçı dostlarıma, geceye katkıda bulunanlara, DAY MER’e, örnek bir dayanışma gösteren meslektaşlarıma ve katılımcılara şimdiden teşekkür ediyorum” diye devam etti.

“22 Moorfield Road, N17 6PY” adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde 9 Aralık Cuma saat 19’de başlayacak geceye katılım payının yemek ve sınırsız meşrubat 25 sterlin olduğu ve alkollü içkinin salonda satın alınabileceğini belirtildi. Geceyle ilgili ayrıntılı bilgi “07904 917 223″den alınabilecek.

***

AÇIK GAZETE GECESİNE ÇIKACAK SANATÇILAR (Alfebetik sırayla)

Begüm Ocakçı
Begüm Ocakçı

BEGÜM OCAKÇI: Üniversite yaşamında kendi grubunu kuran sanatçı 2014’de AÜ Filarmoni Orkestrası’na Kabul edilerek koro ve san derslerinin yanı sıra solfej, opera ve ayrıca jazz eğitimi aldı. Çok farklı tarzda müzik grubuna solist olarak yer aldı. Filarmoni Orkestrası’nda Alto koro şefliğini üslendi. 2016’da Londra’ya geldi. jazz’dan türküye, poptan rock müziğe, hemen her tarzda ve yaklaşık 30 farklı dilde şarkı söylüyor, gitar, ukulele, kalımba ve def çalıyor. “Uzun zamandır hayatımın yüzde yüzü müzik ve bundan hiç şikayetçi olmadım” diyen Ocakçı, “Sahne bu dünyada kendimi en özgür hissettiğim yer ve bu işi hayatımın tamamında yapmak istiyorum. Yani umuyorum ki adımı daha çok duyacaksınız.☺” diye devam ediyor.

Bülent Demirci ve Onur Çabuk
Bülent Demirci ve Onur Çabuk 2015 Açık Gazete Gecesi’nde

BÜLENT DEMİRCİ VE ONUR ÇABUK: Bülent Demirci, Adana Osmaniye doğumlu sanatçı uzun süredin Londar’da yaşıyor. Çalışmalarını MusicAvesta içerisinde sürdürüyor. Bağlama-gitar-dilsiz kaval-perküsyon çalıyor.

Onur Çabuk ise İstanbul’da doğdu.Müziğe ilk adımı gitar çalmakla başlamak oldu.İzmir Ege Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra Londra’da yaşama kararı aldı. Day-Mer’de gitar dersleri vermeye başladı. Müziğin yanısıra sanatın diğer dallarında da etkinliklere katıldı. Ocak 2016’da “MusicAvesta” adı altında müzisyen dostlarıyla grup kurdu. Çeşitli etkinlikler ve festival çalışmalarında yer alan grubuyla, müzik üretimine devam ediyor. Onur Çabuk, “Müziğin insan doğasının en temel bir parçası olduğunu” savunuyor…

Didem Yurdakul
Didem Yurdakul

DİDEM YURDAKUL: Eskişehir’de doğdu.  2001 Güzel Sanatlar lisesi, 2009’da UÜ Keman Bölümü’nü bitirdi. Şan ve keman eğitimi aldı. Koro çalışmalarına katıldı. 2012’de Londra’ya geldi.

Nihavent, Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu ve Hoş Seda korolarında kemanıyla yer aldı. Penguin ve Net müzik okulunda keman, piyano ve gitar dersleri veriyor. Kemanı ve sesiyle büyük beğeni toplayan sanatçı cumartesi akşamları Waltham Cross’daki Breakfast Club’da jazz vokalistliği yapıyor. Söz ve müziği kendisine ait parçalarının yer aldığı ilk single’ını çıkarma hazırlığında.

Erdoğan Bayır
Erdoğan Bayır

ERDOĞAN BAYIR: Gaziantep’de doğdu. Kayseri’de İktisadi ve Tİcari İlimler’i bitirdi. Müzik kurslarının yanısıra Belediye Konservatuvarı’na devam etti.

Müzisyen bir aileden gelen Bayır’ın kız kardeşi Olcay Bayır da başarılı bir müzisyen. 1995’de Londra’ya geldi. 2000’de Londra’da ilk türkü barı “Türkü Bar” adıyla, 6 ay sonra da Ezgi Bar’ı açtı.

DAY MER ve Cemevi’nde bağlama kursları veren Bayır toplumda pek çok bağlama öğrenci yetiştirdi.

Sanatçının besteleri de bulunuyor.

 

Neslihan Çakır
Neslihan Çakır

NESLİHAN ÇAKIR: İzmir’de doğan ve bir süre Kıbrıs’ta yaşayan Çakır 10 yıldır Londra’da toplumun yakından tanıdığı ve sevdiği sanatçılardan.

On parmağında on marifet olan Çakır, bilgisayar mühendisi, çok başarılı bir sunucu, sanat müziği icracısı, korist ve tv program yapımcısı.

Korolara uzun yıllar korist ve sunucu olarak katılan Çakır sosyal çalışmalara duyarlılığı ile de tanınıyor.

 

OLCAY BAYIR: Londra’da yaşayan şarkıcı, söz yazarı ve besteci… İlk albümü “Neva/Harmony” Ekim 2014’de Avrupada Riverboat Türkiyede ise M&MT etiketiyle çıktı. “Neva/Harmony”, ünlü müzik magazini fRoots tarafından 2014 ‘ün en iyi albümleri arasında seçildi. Sanatçı için The Guardian Gazetesi “Etkileyici yeni bir sanatçı… Çok zarif ve seçkin bir müzik sunumu…” yorumunu yaptı.

Olcay Bayır
Olcay Bayır

Ünlü dünya müziği dergisi Songlines Müzik Ödülleri tarafından 2015‘in “En iyi çıkış yapan sanatçı” dalında finale kaldı. Olcay Bayır’ın müziği köklerinden, Anadolunun zengin ve derin müzik kültüründen besleniyor. Sanatçı kendine ait orijinal besteleri ve bölgenin geleneksel halk ezgilerini, cazz, neo klasik elementlerini ve 21’nci yüzyılın eklektik müzik tarzlarını harmanladığı aranjeriyle yorumluyor. İkinci albümüne hazırlıklarını yapan sanatçı, albüm öncesi, sözü müziği kendisine ait “Yar Dedi” başlıklı şarkıyı canlı kayıt performansı ile sevenleriyle paylaştı. www.youtube.com/watch?v=qc7_bMIcGiE

2030880cookie-checkAçık Gazete Gecesi 9 Aralık’ta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.