Acılı aileden İngiltere adaletine isyan

Güney Londra’da geçen yıl, iki siyahi gencin saldırısına uğrayan ve yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 23 yaşındaki Evren Anıl, olayın meydana geldiği Crystal Palace trafik ışıkları önünde anıldı. Anma sırasında konuşan gözüyaşlı baba Niyazi Anıl, İngiliz adalatine isyan etti.


Olayın meydana geldiği Crystal Palace trafik ışıkları önünde düzenlenen anma yıldönümünde, gözyaşları yine sel oldu. Evren Anıl’ın yakınları ve sevenlerinin katıldığı anma yıldönümünde baba Niyazi Anıl, oğlu Evren Anıl’ın başını çarparak yaralandığı kaldırıma çiçek koyarak, gözyaşları içinde dualar okudu.


Kingston Üniversitesi'ni birincilikle bitiren Evren'in katillerinin 4 yıl cezayla kurtulmasına tepki gösteren baba Niyazi Anıl, duygularını şöyle ifade etti:


“Bugün olayın olduğu gün ve geçen bir yıl bizim için çok zor oldu. Ateş düştüğü yeri yakıyor…İngiltere’de ‘adalet ve insan hakları’ var diyorlar ama “Nerde bu adalet?..” Bugün sıradan bir olay için 10-15 yıl hapis cezası veriliyor fakat sokakta öldürülen bir genç için 4 yıl hapis cezası veriliyor. “Bu nasil adalet?” Buna hala inanamıyorum. Biz bu acıyı unutamayacağız ama başka anne ve babalar hergün aynı acıyı yaşıyorlar. Nasıl bir kanun uygulanıyorsa, sokakta 15-20 yaşlarındaki gençler hala elinde bıçakla geziyorlar. Teksas”a döndü burası.Verilen cazaya karşıyım. Allah’a havale ettim onları… Akşam yatınca, sabah kalkınca hep Evren’i hissediyorum. Yapabileceğimiz hiç bir şey yok. Toplum içerisine karışarak yaşanan bu olayı unutmaya çalışıyorum ama nafile…”Allah kimseye evlat acısı vermesin, çok zor…”       


CEZASI 4 YIL


Öte yandan, Evren Anıl’ı öldürmek suçundan yargılanan Dejon Thompson (16) ve Patrick Rowe (17), kasıtsız adam öldürme ve bıçak taşıma suçlarını itiraf ederek, 4 yıl hapis cezası aldı.


Londra'daki Old Bailey Mahkemesi'nde görülen davanın hakimi Ann Goddard, yaşları 18'den küçük olmasına rağmen katillerin isimlerinin yayınlanmasına izin vererek, bu kişilerin isimlerinin bilinmesini istemişti.


Goddard, Evren'in katillerini 'serserice ve aptalca davranışları' için kınayara, “Eğer medenice yolunuza devam etseydiniz ve bu kavgaya başlamasaydınız, bu trajedi yaşanmak zorunda kalmazdı” demişti.


FOTOĞRAF: Evren Anıl

814650cookie-checkAcılı aileden İngiltere adaletine isyan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.