Açlık grevindeki akademisyenlere Londra desteği

İşine geri dönebilmek için Ankara Yüksel Caddesi’nde 65 gündür açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya Londra’dan da destek geldi… Ankara’da Yüksel Caddesi’nde İşimi geri istiyorum” diyerek başlattıkları açlık grevinin 65’inci gününü geride bırakan Nuriye Gülmen fenalaşmıştı.

Londra Dayanışma İnisiyatifi adına gazeteci yazar Akın Olgun, Türk Eğitim Birliği Başkanı Bülent Özer, akademisyen Duygu Cantekin ve aktivist İrfan Şahin 10 Mayıs Çarşamba günü, sabah saat 7’den geceyarısına kadar Trafalgar İnsan Hakları Anıtı önünde nöbet tuttular.

İnisiyatif adına gazeteci yazar Olgun şu çağrıyı yaptı:

“İşini geri isteyen Akademisyen arkadaşların Açlık Grevi sürüyor ve krıtik aşamada. Kemal Amcanın, çocuğunun kemiklerini alabilmek için başlattığı Açlık Grevi sürüyor ve ölüm sınırında. İşi, onuru,emeği için bedenini Açlık Grevine yatıran Semih Özakca ve Nuriye Gülmen bir yanda, çocuğunun kemiklerini isteyen Kemal Amca diğer yanda her gün eriyor.

Bu sadece onların hak eylemi, direnişi, mücadelesi değil. Hepimiz adına oradalar. Yok edilen kasabalar için, panzerler altında ezilen çocuklar, göç yolunda bogulan mülteciler için, sırtından vurulan Kemaller, işine son verilen eğitim ve bilim emekcileri için, cezaevlerine doldurulan gazeteciler, yazarlar, “hayır” dediği için tutuklanan gençler için, her türlü baskı, şiddet ve vahşete karşı durmak için eylemdeler ve bedenlerini açlığa yatırarak, sesi ses, sözü söz, vicdanı vicdan yapabilmek adına her gün tüm dünyanın gözü önünde açlığa yatırdıkları bedenleriyle direniyorlar.

Çatlayan dudaklarına ve yanan yüreklerine bir parça su serpmek, seslerine, sözlerine ortaklaşmak, direnişlerini paylaşmak, dayanışmak sorumluluğuyla, hepinizi destek olmaya, Açlığı paylaşmaya çağırıyoruz.”

 

2087840cookie-checkAçlık grevindeki akademisyenlere Londra desteği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.