Ada’dan çekilme ve toprak talebi yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile BM Genel Sekreteri Kofi Annan arasında yaklaşık 1 saat süren görüşmede Kıbrıs ve Irak sorunları, BM Reformu ve Suriye ile ilişkiler ele alındı.


Erdoğan, Annan’ın geçen yıl hazırladığı ve Kıbrıs’ta izolasyonların kaldırılması konusunda öneriler içeren raporla ilgili olarak BM Güvenlik Konseyi’nde hala karar verilmemiş olmasından üzüntü duyduğunu belirterek, ”Artık bunun bir neticeye bağlanması gerekir ve bundan olumlu bir karar bekliyoruz. Bizim beklediğimiz netice adil, siyasi kapsamı olan siyasi bir çözüm olmalıdır” dedi.


Annan’ın, KKTC’ye yönelik izolasyonun kaldırılmasına olumlu baktığını da ifade eden Erdoğan, ”Türk askerinin Ada’dan çekilmesi ve toprak talebi ile ilgili bize yapılmış herhangi bir teklif yok, söylenmiş bir şey yok. Böyle bir şey  mümkün değil. Yapılması gerekenler yapıldı, bitti” diye konuştu.


Annan ise Kıbrıs’a gönderdiği Siyasi İşler Danışmanı Kieran Prendergast’ın sunduğu bilgiler ışığında bir karar vereceğini ifade ederek, şöyle dedi:


”Hazırladığım raporda izolasyonun kaldırılması konusunda bazı önerilerim vardı. Aynı şekilde AB ve diğer kurumların da bu konuda yardım edeceği konusunda çeşitli görüşler dile getirmiştim. Hükümetlerin de tabii ki, bu konuda yapabilecekleri çeşitli şeyler var. Ben de şimdi son gelişmeler ışığında Güvenlik Konseyi’ni yeniden bilgilendireceğim.”


 

1021710cookie-checkAda’dan çekilme ve toprak talebi yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.